Zoete Aardappel-Abrikoos Tajine

Als je meer groenten wilt eten zijn stoofpotjes ook een goede optie. Dit gerecht bevat bijna een kilo groenten! En door de kruiden en gedroogde abrikozen krijgt deze tajine veel smaak. Handig om extra te koken en in te vriezen voor later.

tajine-1

De basis van deze tajine maak je door ui en knoflook te fruiten in een beetje olie. Doe daar lekker veel kruiden bij zoals komijn en kerrie en laat dit kort mee bakken.

tajine-2

Zoete aardappel is een geweldige bron van vitamine A en smaakt heerlijk in deze tajine! Laat de zoete aardappel samen met de courgette, tomatenblokjes, kikkererwten en abrikoos lang stoven. Serveer daarna met couscous. Zelf vind ik de volkoren spelt couscous erg lekker! Enjoy.

tajine3

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr
 1 ui
 3 teentjes knoflook
 250 g zoete aardappel
 ½ courgette
 2 el olie naar keuze
 ½ el komijn
 ½ el gemberpoeder
 1 tl kaneel
 1 el kerriepoeder
 1 blik tomatenblokjes à 400 g
 1 blik kikkererwten à 400 g
 8 gewelde abrikozen
1

Snij de ui en knoflook fijn. Snij de zoete aardappel en courgette ongeveer 1 bij 1 cm.

2

Verhit de olie in een braadpan of tajine. Fruit hier de ui en knoflook in. Voeg na 2 minuten alle kruiden toe en roer goed. Voeg na 1 minuut de zoete aardappel, courgette, tomatenblokjes en kikkererwten toe.

3

Snij de abrikozen klein en voeg deze samen met 1 kopje water toe. Laat het geheel 30 tot 45 minuten op laag vuur gaar koken.

4

Serveer met volkoren couscous!

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 1 ui
 3 teentjes knoflook
 250 g zoete aardappel
 ½ courgette
 2 el olie naar keuze
 ½ el komijn
 ½ el gemberpoeder
 1 tl kaneel
 1 el kerriepoeder
 1 blik tomatenblokjes à 400 g
 1 blik kikkererwten à 400 g
 8 gewelde abrikozen

Directions

1

Snij de ui en knoflook fijn. Snij de zoete aardappel en courgette ongeveer 1 bij 1 cm.

2

Verhit de olie in een braadpan of tajine. Fruit hier de ui en knoflook in. Voeg na 2 minuten alle kruiden toe en roer goed. Voeg na 1 minuut de zoete aardappel, courgette, tomatenblokjes en kikkererwten toe.

3

Snij de abrikozen klein en voeg deze samen met 1 kopje water toe. Laat het geheel 30 tot 45 minuten op laag vuur gaar koken.

4

Serveer met volkoren couscous!

Zoete Aardappel-Abrikoos Tajine


No Comments

  • Tine

    19:26, 14 december 2016 Beantwoorden

    Mmm mmm mmm!! Gisteren gemaakt, maar dan wel met wortelen en pastinaak ipv courgette (gezien het seizoen…). Echt heerlijk hoor! Ik heb vandaag ook al mijn collega’s lekker jaloers kunnen maken met een restje als meeneemlunch 🙂


    • Lisa Steltenpool

      19:39, 14 december 2016 Beantwoorden

      Hoi Tine!

      Wat leuk dat je mijn recept gemaakt hebt!! Slim dat je de courgette vervangen hebt, stond ik niet bij stil toen ik het maakte maar je hebt volledig gelijk. 🙂


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *