Wortel-Linzensoep met Ras el Hanout

Je herkent wellicht wel dat elke dag brood eten soms wat saai kan zijn. Bovendien ben ik altijd bezig om juist meer peulvruchten en groenten in mijn eetpatroon op te nemen. Daarom maak ik – vooral nu het zo koud is – graag verwarmende soepen.

Gisteren maakte ik deze wortel-linzensoep met Ras el Hanout. Lekker goedkoop want voor wortelen en linzen betaal je weinig. Ik koop mijn Ras el Hanout kruiden gewoon bij de AH (ze hebben van Jonnie Boer handige blikjes #nospon). Je kunt de kruidenmix ook vinden bij de Ekoplaza of toko. Super lekker! Mocht je de kruidenmix nog niet kennen, dit zit er allemaal in: paprika, korianderzaad, komijnzaad, 14% kaneel, 9,9% gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment. Aanrader!

Kortom: deze soep is lekker vullend & verwarmend, makkelijk te maken en ook nog eens goedkoop. Enjoy!

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
 500 g wortelen
 100 g gedroogde rode linzen
 1 blokje groentebouillon (of bouillonpoeder voor 500 ml bouillon)
 2 teentjes knoflook
 2 tl ras el hanout
 1 tl kurkuma
 Zwarte peper naar smaak
Optioneel
 Plantaardige kookroom (bijv. Alpro Cuisine of Oatly haverroom)
1

Snij de wortelen in 1 cm dikke ringen en voeg ze in een soeppan. Spoel de rode linzen af in een fijne vergiet en voeg dit toe aan de wortelen.

2

Voeg circa 750 ml (heet) water en het bouillonblokje toe en breng naar het kookpunt. Laat de wortelen en linzen 20-30 minuten op middelhoog vuur koken. Voeg eventueel extra vocht toe indien nodig.

3

Voeg de teentjes knoflook en de kruiden toe. Blend met een staafmixer tot een gladde soep.

4

Serveer eventueel met plantaardige kookroom en garneer met kruiden.

Tip
5

De soep smaakt heel erg naar knoflook (omdat de knoflook nog vrij rauw is). Mocht je de soep meenemen naar werk, laat dan eventueel de knoflook eruit om je collega's te besparen.

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 500 g wortelen
 100 g gedroogde rode linzen
 1 blokje groentebouillon (of bouillonpoeder voor 500 ml bouillon)
 2 teentjes knoflook
 2 tl ras el hanout
 1 tl kurkuma
 Zwarte peper naar smaak
Optioneel
 Plantaardige kookroom (bijv. Alpro Cuisine of Oatly haverroom)

Directions

1

Snij de wortelen in 1 cm dikke ringen en voeg ze in een soeppan. Spoel de rode linzen af in een fijne vergiet en voeg dit toe aan de wortelen.

2

Voeg circa 750 ml (heet) water en het bouillonblokje toe en breng naar het kookpunt. Laat de wortelen en linzen 20-30 minuten op middelhoog vuur koken. Voeg eventueel extra vocht toe indien nodig.

3

Voeg de teentjes knoflook en de kruiden toe. Blend met een staafmixer tot een gladde soep.

4

Serveer eventueel met plantaardige kookroom en garneer met kruiden.

Tip
5

De soep smaakt heel erg naar knoflook (omdat de knoflook nog vrij rauw is). Mocht je de soep meenemen naar werk, laat dan eventueel de knoflook eruit om je collega's te besparen.

Wortel-Linzensoep met Ras el Hanout


No Comments

  • Marijke de Jong

    11:10, 11 december 2017 Beantwoorden

    Heerlijke soep lisa, ik heb honderd gram wortel vervangen door knolselderij. Hierdoor is de soep wat zachter en nog meer verwarmend. Dank je wel voor het recept!


    • Lisa Steltenpool

      21:07, 11 december 2017 Beantwoorden

      Mmh, klinkt als een lekkere toevoeging Marijke! Dat ga ik de volgende keer ook proberen.


  • Kim Overgaag

    17:53, 18 januari 2018 Beantwoorden

    Jaaaaa, brood elke dag is heel saai, maar deze soep ziet er heerlijk uit. Snel proberen!


    • Lisa Steltenpool

      18:15, 18 januari 2018 Beantwoorden

      Vooral doen! Zo’n goede manier om extra groenten en eiwitten binnen te krijgen op een dag.


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *