Wortel-Kokossoep met Dadelroom

Het geheime ingrediënt van deze heerlijk gekruide soep is misschien wat ongewoon, maar absoluut het proberen waard! Het is namelijk kaneel die deze wortel-kokossoep een bijzondere smaak geeft. En de simpel te maken dadelroom geeft een geweldige finishing touch.

DifficultyBeginner

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 el kokosolie
 400 g bospeen
 500 ml groentebouillon
 2 tl kerriepoeder
 2 tl kaneel
 1 tl komijn
 1 tl kurkuma
 2 medjooldadels
 250 ml light kokosmelk
1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm 1 el kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.

2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en daarna in dunne halve maantjes. Voeg deze samen met de bouillon en specerijen toe aan de soeppan. Doe de deksel op de pan en kook 10 minuten op hoog vuur.

3

Ontpit de dadels en meng deze met 100 ml kokosmelk in een maatbeker. Mix met een staafmixer tot een gladde room. Zet deze dadelroom op kamertemperatuur apart totdat de soep klaar is.

4

Gebruik nu de staafmixer om de soep glad te mixen. Voeg ten slotte de overige 150 ml kokosmelk toe en laat de soep 5 minuten zacht koken.

5

Serveer in soepkommen en roer de dadelroom erdoorheen.

Nutrition Facts

Servings 4

Ingredients

 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 el kokosolie
 400 g bospeen
 500 ml groentebouillon
 2 tl kerriepoeder
 2 tl kaneel
 1 tl komijn
 1 tl kurkuma
 2 medjooldadels
 250 ml light kokosmelk

Directions

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm 1 el kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.

2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en daarna in dunne halve maantjes. Voeg deze samen met de bouillon en specerijen toe aan de soeppan. Doe de deksel op de pan en kook 10 minuten op hoog vuur.

3

Ontpit de dadels en meng deze met 100 ml kokosmelk in een maatbeker. Mix met een staafmixer tot een gladde room. Zet deze dadelroom op kamertemperatuur apart totdat de soep klaar is.

4

Gebruik nu de staafmixer om de soep glad te mixen. Voeg ten slotte de overige 150 ml kokosmelk toe en laat de soep 5 minuten zacht koken.

5

Serveer in soepkommen en roer de dadelroom erdoorheen.

Wortel-Kokossoep met Dadelroom


No Comments

  • Franka

    13:23, 22 november 2017 Beantwoorden

    Soepje staat te pruttelen en ruikt in ieder geval echt zalig!!
    Wat ik me afvroeg is of ik de soep ook in de koelkast kan bewaren, want voor mij alleen is het echt teveel. Ik twijfel een beetje in verband met de kokosmelk in de soep.
    De dadel-kokos crème voeg ik pas bij het eten van de soep toe.


    • Lisa Steltenpool

      15:32, 22 november 2017 Beantwoorden

      Leuk Franka!!
      De soep zelf kun je invriezen, maar de dadelroom betwijfel ik. Ik merk dat als ik kokosmelk ontdooi, het niet meer een gladde melk is maar eruit ziet alsof het geschift is. Als je het helemaal door de opgewarmde soep roert zal je dit echter niet merken.
      Wellicht proberen? Ik ben benieuwd hoe het uitpakt.
      Groetjes Lisa


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *