Persoonlijk voedingsadvies

Heb je last van vermoeidheid of andere lichamelijke klachten? Wil je afvallen, maar blijft je gewicht schommelen? Twijfel je of je wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt?

Als diëtist en expert in plantaardige voeding kan ik je helpen. Via mijn diëtistenpraktijk begeleid ik jou – online of in mijn praktijk aan huis – naar een beter eetpatroon en een gezondere leefstijl. Níet met een klassiek dieet of andere kortetermijnoplossingen, maar met een plantaardig en 100% persoonlijk voedingsadvies.

Een advies dat helemaal op jouw lichaam is afgestemd, gericht is op blijvende verandering, en nog lekker en leuk is ook. Want dat is het enige dat jou écht gaat helpen.

Mijn aanpak: 1-op-1-advies + veel inspiratie voor thuis

Iedereen kan de kwaliteit van zijn leven drastisch verbeteren door betere voeding en een andere leefstijl. Je moet alleen wel weten hoe! Samen gaan we daarom jouw eet- en leefpatroon onder de loep nemen. We gaan kijken wat je eet, hoe je eet, wanneer je eet, hoe je lichaam daarop reageert, wat je valkuilen zijn (iedereen heeft ze!). Maar ook hoe je slaapt, of je genoeg beweegt, hoeveel last je hebt van stress. Als we dat goed in kaart hebben – en dat is al heel snel – geef ik je simpele handvatten om structurele verbeteringen aan te brengen. Vaak geef ik je ook documenten, recepten en oefeningen mee voor thuis. Want uiteindelijk moet je het thuis gaan toepassen.

Online advies óf in mijn praktijk

Ik kan je op twee manieren begeleiden: online of in mijn praktijk aan huis. De meeste cliënten kiezen voor online en zie ik via videogesprekken. Videogesprekken werken ontzettend handig en het enige wat jij nodig hebt is een computer of tablet met webcam en geluid. Voor ons gesprek stuur ik je een link naar mijn online videochat met praktische uitleg hoe het werkt. Zo bespaar je reistijd en kun je vanaf jouw comfortabele bank met mij in gesprek komen. Maar je bent natuurlijk ook welkom om langs te komen in mijn praktijkruimte aan huis in Hilversum. Ik woon op 3 minuten loopafstand van Station Hilversum.

Wat houdt een behandeling in?

1

Aanmelding

Via het aanmeldformulier kun jij je aanmelden voor persoonlijke begeleiding. Via e-mail zal ik bevestigen of ik jou goed kan helpen en eventuele vragen alvast voor je beantwoorden. Zodra ik plek heb voor nieuwe intakes mail ik je om een afspraak in te plannen. Ter voorbereiding op de intake stuur ik je het online intake formulier. Dit formulier bestaat uit een aantal vragen en een ééndaags eetdagboekje. Zo kan ik mij optimaal voorbereiden op ons gesprek.

2

Intake

De behandeling start met een uitgebreide intake van anderhalf uur. Tijdens deze intake maken we kennis en zal ik jou vooral veel vragen stellen over jouw leven, je eetgewoontes, je doelstelling(en) en waar je (eventueel) klachten van hebt. Op basis van alle informatie volgt een persoonlijk voedingsadvies en een supplement-advies dat past bij jouw huidige eetgewoontes.

3

Vervolggesprek

Thuis ga jij aan de slag met de adviezen. Via e-mail houden we contact wanneer jij dat nodig hebt. In de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en welke problemen (of hobbels, zoals ik ze noem) je bent tegengekomen. Ik help jou in deze gesprekken om oplossingen te bedenken en je te motiveren om door te gaan. Afhankelijk van jouw voortgang en behoefte kijken we hoeveel gesprekken je nodig hebt.

Waar ik bij kan helpen

Optimale voeding

Elk eetpatroon heeft sterke en minder sterke punten, maar welke precies? Leer meer over voeding en krijg inzicht hoe jij je eetpatroon kan verbeteren.

Gewichtsproblemen

Pak effectief je gewichtsproblemen aan, zoals ondergewicht (BMI <18,5), overgewicht (BMI 25-30) en obesitas (BMI >30). Niet met een dieet, maar met slimme gedragsaanpassingen.

Gezondheidsklachten

Pak met de juiste voeding gezondheidsklachten aan, zoals schildklierproblemen, een te hoog cholesterol en lichamelijke vermoeidheid.

Allergieën & intoleranties

Onderzoek waar jij allergisch/intolerant voor bent en elimineer overgevoeligheden/allergenen zoals lactose, tarwe of gluten.

Vega(n) eetpatroon

Wil je de stap naar vegetarisch of veganistisch eten zetten? Met de juiste tips ervaar je optimaal van de voordelen van (meer) plantaardige voeding.

Eetproblemen

Doorbreek de vicieuze cirkel van eetproblematiek, waaronder emotie-eten, eetbuien en eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder.

Maag- & darmklachten

Verminder klachten zoals prikkelbare darm syndroom (PDS), brandend maagzuur, opgeblazen buik, obstipatie of andere maag- en darmklachten.

Voor het hele gezin

Van zwangerschap en lactatie tot gezonde ouders en opgroeiende kinderen. Krijg een passend advies voor het hele gezin!

De kosten voor de begeleiding

Voorheen werkte ik met pakketten met een vast aantal consulten, maar vanaf februari/maart wordt dit aangepast.

Je begint altijd met een uitgebreide intake en van daaruit mag je zelf zoveel consulten inplannen als je wilt. Dit kan achter elkaar zijn, maar als jij dat fijn vindt mag het ook eens per jaar zijn. Zodra je een intake hebt gehad sta je in mijn systeem en ben je (zonder wachttijd) altijd welkom.

 • 150
  Uitgebreide intake
 • Uitgebreide intake

  • Uitgebreide intake van 90 minuten
  • Voedingsadvies + supplement advies nagestuurd
  • Afhankelijk van jouw doel extra documenten, recepten en oefeningen nagestuurd
  • GRATIS e-book Kickstart

 • Aanvragen
 • 56,75
  Lang herhaalconsult
 • Lang herhaalconsult

  • Uitgebreid herhaalconsult van 45 minuten
  • Mogelijkheid om mij te mailen met vragen
  • Afspraken inplannen zonder wachttijd

 • Aanvragen

*Wist je dat je vanuit de basisverzekering recht hebt op drie uur dieetbegeleiding en je dus vaak een groot deel van de begeleiding vergoed krijgt? Zie het kopje Vergoedingen voor meer informatie.

Een losse intake duurt 90 minuten (+ 30 minuten voorbereiding/uitwerking) en kost €150,- en een los (herhaal)consult van 45 minuten kost €56,25. Mijn kwartiertarief is €18,75.

Alle bedragen zijn incl. indirecte tijd voor rapportage, mailcontact en administratie. Er komen dus nooit onverwachte kosten bij, tenzij expliciet vermeldt. Bijvoorbeeld als je meerdere weekmenu’s wilt.

Na de intake ontvang je van mij de factuur voor de intake. Je hebt dan 21 dagen om de factuur aan mij te voldoen. Dit kan eenvoudig via bankoverschrijving of iDeal. De herhaalconsulten worden ongeveer om de 2 maanden gefactureerd.

De betaaltermijn van 21 dagen geeft jou de ruimte om de factuur eerst bij jouw zorgverzekeraar in te dienen, te wachten of je geld terugkrijgt om daarna de rekening aan mij te voldoen.

Let wel: de zorgverzekeraar maakt het bedrag aan jou over, jij moet het zelf naar mij overmaken.

Diëtistenpraktijk Lisa Steltenpool staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP-nummer: 19913429489) en is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Dieetkosten bij een geregistreerd diëtist worden jaarlijks 3 uur vergoed vanuit je basisverzekering (valt onder dieetvergoedingen). Nu is drie uur erg weinig en raad ik (vaak) voor optimale begeleiding meer tijd aan, maar je kan er een hele goed start mee maken!

Uitgedrukt in uren staat de intake gelijk aan 2 uur en een herhaalconsult aan 0,75 uur. Deze kosten worden wel verrekend met je eigen risico als dat nog niet verbruikt is door andere zorg/medicatie. Sommige aanvullende polissen bij zorgverzekeraars vergoeden extra tijd bij dieetadviezen. Dan gaat de begeleiding niet van je eigen risico af. Kinderen <18 jaar hebben geen eigen risico en daarbij wordt dieetadvies vrijwel altijd voor het overgrootte deel vergoed. Neem eventueel vooraf contact op met je zorgverzekeraar om te controleren in hoeverre de begeleiding vergoed wordt.

Diëtistenpraktijk Lisa Steltenpool heeft geen contracten met zorgverzekeraars en is hiermee een contractvrije diëtist. Dat houdt in dat de dieetkosten niet direct met de zorgverzekeraar worden afgehandeld. Je moet de begeleiding zelf voorschieten en kan achteraf de kosten declareren bij jouw zorgverzekeraar.

Je mag op eigen initiatief naar een diëtist en hebt (meestal) dus geen verwijsbrief van de huisarts nodig. De diëtist kan door middel van Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) zelf beoordelen of een behandeling gestart kan worden en/of het nodig is om alsnog langs de huisarts te gaan. Dit laatste kan nodig zijn als de klachten een mogelijke medische oorzaak hebben. Sommige zorgverzekeraars (o.a. OHRA, Delta Loyd en CZ) willen wel een verwijsbrief zien. In dat geval is het handig om nog even langs de huisarts te gaan.

Klaar voor verandering?

Op dit moment heb ik geen wachtlijst en kunnen we snel aan de slag. Klik op de knop om je aan te melden!