Persoonlijk voedingsadvies

Als diëtist en expert in plantaardige voeding kan ik je helpen

Heb je last van vermoeidheid of andere lichamelijke klachten? Wil je afvallen, maar blijft je gewicht schommelen? Twijfel je of je wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt? Via mijn (online) diëtistenpraktijk begeleid ik jou naar een beter eetpatroon en een gezondere leefstijl. Níet met een klassiek dieet of andere kortetermijnoplossingen, maar met een plantaardig en 100% persoonlijk voedingsadvies. Een advies dat helemaal op jouw lichaam is afgestemd, gericht is op blijvende verandering, en nog lekker en leuk is ook. Want dat is het enige dat jou écht gaat helpen.

Meld je nu aan
Mijn aanpak

1-op-1-advies + inspiratie

Veel mensen kunnen de kwaliteit van hun leven drastisch verbeteren door betere voeding en een andere leefstijl. Je moet alleen wel weten hoe! Samen gaan we daarom jouw eet- en leefpatroon onder de loep nemen. We gaan kijken wat je eet, hoe je eet, wanneer je eet, hoe je lichaam daarop reageert, wat je valkuilen zijn (iedereen heeft ze!). Maar ook hoe je slaapt, of je genoeg beweegt, hoeveel last je hebt van stress. Als we dat goed in kaart hebben – en dat is al heel snel – geef ik je simpele handvatten om structurele verbeteringen aan te brengen.

Omdat het heel belangrijk is dat je thuis gemotiveerd aan de slag te gaat (en blijft!), krijg je toegang tot mijn exclusieve cliëntportaal. Dit portaal staat vol met handige materialen, gezonde recepten, interessante video’s en documentaires, en nog veel meer. Zo wordt het makkelijker om gemotiveerd bezig te blijven.

Wat je kunt verwachten

Hoe ziet een traject eruit?

Aanmelding

Via deze pagina kun jij je aanmelden voor voedingsadvies. Via e-mail zal ik (eventueel) bevestigen of ik jou goed kan helpen. Zodra ik plek heb voor nieuwe intakes mail ik je om een afspraak in te plannen. Ter voorbereiding op de intake stuur ik je het online intake formulier. Dit formulier bestaat uit een aantal vragen en een ééndaags eetdagboekje. Zo kan ik mij optimaal voorbereiden op ons gesprek.

Het eerste gesprek

De behandeling start met een uitgebreide intake van anderhalf uur. Tijdens deze intake maken we kennis en zal ik jou vooral veel vragen stellen over jouw leven, je eetgewoontes, je doelstelling(en) en waar je (eventueel) klachten van hebt. Op basis van alle informatie volgt een persoonlijk voedingsadvies dat past bij jouw huidige eetgewoontes. Je ontvangt deze adviezen ook uitgewerkt in de mail.

Vervolggesprekken

Thuis ga jij aan de slag met de adviezen. Via e-mail houden we contact wanneer jij dat nodig hebt. In de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en welke problemen je bent tegengekomen. Ik help jou in deze gesprekken om oplossingen te bedenken en je te motiveren om door te gaan. Afhankelijk van jouw voortgang en behoefte kijken we hoeveel gesprekken je nodig hebt.

Mijn expertises

Waar ik je mee kan helpen

Optimale voeding

Elk eetpatroon heeft sterke en minder sterke punten, maar welke precies? Leer meer over voeding en krijg inzicht hoe jij je eetpatroon kan verbeteren.

Vega(n) eetpatroon

Wil je de stap naar vegetarisch of veganistisch eten zetten? Met de juiste tips ervaar je optimaal van de voordelen van (meer) plantaardige voeding.

Eetproblemen

Doorbreek de vicieuze cirkel van eetproblematiek, waaronder emotie-eten, eetbuien en eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder.

Gewichtsproblemen

Elk eetpatroon heeft sterke en minder sterke punten, maar welke precies? Leer meer over voeding en krijg inzicht hoe jij je eetpatroon kan verbeteren.

Gezondheidsklachten

Pak met de juiste voeding gezondheidsklachten aan, zoals schildklierproblemen, een te hoog cholesterol en lichamelijke vermoeidheid.

Maag- & darmklachten

Verminder klachten zoals prikkelbare darm syndroom (PDS), brandend maagzuur, opgeblazen buik, obstipatie of andere maag- en darmklachten.

Allergieën & intoleranties

Onderzoek waar jij allergisch of intolerant voor bent en elimineer bijvoorbeeld lactose, tarwe of gluten.

Voor het hele gezin

Van fitte ouders tot gezonde opgroeiende kinderen. Krijg een passend advies voor het hele gezin!

Zwangerschap & borstvoeding

Een optimale voeding en suppletie voor de mama (to be!) om zo jouw kleintje het allerbeste te geven.

Investering

Kosten voor begeleiding

Het traject begint altijd met een intake en op basis van jouw behoefte plannen we vervolgconsulten in. Dit kan om de twee weken zijn, maar kan ook eens per jaar. Zodra je een intake hebt gehad sta je in mijn cliëntenbestand en ben je, zonder wachttijd, altijd welkom.

Intake

Inclusief:
  • Intake met 90 minuten 1-op-1-tijd
  • Adviezen nagestuurd via e-mail
  • Toegang tot het exclusieve cliëntportaal

€150

Vervolgconsulten

Inclusief:
  • Vervolgconsult met 45 minuten 1-op-1-tijd
  • Tussentijds contact via e-mail
  • Toegang tot het exclusieve cliëntportaal
  • Afspraken inplannen zonder wachttijd

€56,25

Meld je nu aan
Meer weten?

Veelgestelde vragen

Is jouw bedrijf een erkend diëtistenpraktijk?

Jazeker! Ik heb de vierjarige hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek in 2015 afgerond en ben wettelijk bevoegd om de titel diëtist te voeren. Mijn praktijk staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK-nummer 64894088) en in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP-nummer 19913429489 en AGB-code 24052356). Ook ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Waar zit je praktijk gevestigd?

Ik heb een gezellige praktijkruimte in huis, op drie minuten lopen van Station Hilversum. Je bent welkom om langs te komen. Woon je te ver? Weet dat ik ook al ruim 6 jaar online consulten doe en dit prima werkt! Of kom voor de intake naar mijn praktijk en dan doen we de vervolgafspraken online. Wat jij het fijnst vindt.

Waar kun je mij mee helpen?

Bij veel doelen en klachten kan ik je helpen, waaronder gezond plantaardig eten, afvallen, aankomen, prikkelbare darmsyndroom, lactose-intolerantie, eetstoornissen, voeding voor kinderen en zwangeren en een te hoog cholesterol. Een overzicht vind je op de pagina Voedingsadvies bij het kopje 'Waar ik je mee kan helpen'. Mocht je twijfelen, mail mij gerust.

Bij sommige doelen, waaronder voeding bij histamine-intolerantie, topsport, kanker, diabetes, COPD en nierziekten, wil ik je aanraden om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde diëtist. Denk daarbij aan een sportdiëtist voor jouw topsport-doelen, of een diëtist met een post-hbo voeding & diabetes voor jouw voeding bij insulinegebruik.

Via deze pagina van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten kun je eenvoudig zoeken naar een diëtist in jouw buurt: https://www.nvdietist.nl/uitgebreid-zoeken.

Wat zijn je tarieven?

Een intake van 90 minuten (+ 30 minuten voorbereiding/uitwerking) kost €150,- en een los vervolgconsult van 45 minuten kost €56,25. Mijn kwartiertarief is €18,75.

Alle bedragen zijn inclusief indirecte tijd voor voorbereiding, rapportage, mailcontact en administratie. Er komen dus nooit onverwachte kosten bij, tenzij expliciet vermeld. Bijvoorbeeld als je meerdere weekmenu’s wilt.

Wordt de begeleiding (deels) vergoed?

Dat wisselt per persoon en zorgverzekering. Begeleiding bij een diëtist zit wel in de basisverzekering. Iedereen heeft, ongeacht de verzekering, recht op 3 uur begeleiding. Dit wordt wel verrekend met het verplichte eigen risico, behalve bij kinderen onder de 18 jaar. Sommige aanvullende polissen vergoeden extra tijd. In mijn praktijk reken ik voor de intake 2 uur en de vervolggesprekken 0,75 uur.

Ik ben een contractvrije diëtist en daarom vergoeden sommige zorgverzekeraars de begeleiding niet voor 100%. Het is de ervaring van mijn cliënten dat ze meestal tussen de 50-100% van de kosten vergoed krijgen, mits het eigen risico al is verbruikt. Informeer eventueel vooraf bij jouw zorgverzekeraar waar jij recht op heb.

Heb je contracten met zorgverzekeraars?

Diëtistenpraktijk Lisa Steltenpool heeft geen contracten met zorgverzekeraars en is hiermee een contractvrije diëtist. Dat houdt in dat de dieetkosten niet direct met de zorgverzekeraar worden afgehandeld. Na de begeleiding ontvang je een factuur en deze kan je zelf indienen bij jouw zorgverzekeraar. Dit kan vaak heel simpel door de factuur (of foto hiervan) te uploaden via de app van jouw zorgverzekeraar.

Hoe werkt het met betalen?

Binnen een week na de intake ontvang je de factuur. Je hebt dan 21 dagen om de factuur aan mij te voldoen. Dit kan eenvoudig via bankoverschrijving of iDeal. De vervolgconsulten worden ongeveer om de 2 maanden gefactureerd.

De betaaltermijn van 21 dagen geeft jou de ruimte om de factuur eerst bij jouw zorgverzekeraar in te dienen om de eventuele vergoeding alvast te ontvangen.

Goed om te weten: de zorgverzekeraar maakt het bedrag aan jou over. Vervolgens moet je de factuur nog wel voldoen richting mijn praktijk.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Je mag op eigen initiatief naar een diëtist en hebt (meestal) dus geen verwijsbrief van de huisarts nodig. De diëtist kan door middel van Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) zelf beoordelen of een behandeling gestart kan worden en/of het nodig is om alsnog langs de huisarts te gaan. Dit laatste kan nodig zijn als de klachten een mogelijke medische oorzaak hebben.

Sommige zorgverzekeraars, waaronder CZ, DSW, Zorg en Zekerheid, OHRA en Nationale Nederlanden, willen wel een verwijsbrief zien. In dat geval is het handig om even met de huisarts te bellen.