Vega Kip, Tomaat & Pesto Soep

Wist je dat soepen ideaal zijn als je wilt afvallen? Het is namelijk gebleken dat je van soep langer vol zit dan wanneer je alle ingrediënten van een soep los zou eten. Je maakt een soep helemaal slank-proof als je er veel groenten in doet en niet teveel vetten (zoals room en olie). Een beetje vet maakt de soep echter wel een stuk lekkerder, daarom zit er in deze soep pesto als smaakmaker.

Eet deze soep eens als voorgerecht of bij de lunch met een snee brood ernaast. Geniet ervan!

DifficultyBeginner

Yields6 Servings
Prep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 500 g tomaten
 140 g tomatenpuree
 3 el kaasvrije pesto
 1 el Italiaanse kruiden
 1 pakje vegetarische kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
 500 ml tuinkruidenbouillon
 500 ml water
 Zout en peper naar smaak
1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.

2

Snijd de tomaten in grove blokjes. Voeg de blokjes tomaat samen met de tomatenpuree, pesto en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer regelmatig en laat circa 10 minuten gaar stoven.

3

Snijd de vegetarische kipstuckjes in kleine stukken en voeg dit samen met de bouillon en water toe. Laat de soep 30 minuten op zacht vuur staan. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Nutrition Facts

Servings 6

Ingredients

 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 500 g tomaten
 140 g tomatenpuree
 3 el kaasvrije pesto
 1 el Italiaanse kruiden
 1 pakje vegetarische kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
 500 ml tuinkruidenbouillon
 500 ml water
 Zout en peper naar smaak

Directions

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.

2

Snijd de tomaten in grove blokjes. Voeg de blokjes tomaat samen met de tomatenpuree, pesto en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer regelmatig en laat circa 10 minuten gaar stoven.

3

Snijd de vegetarische kipstuckjes in kleine stukken en voeg dit samen met de bouillon en water toe. Laat de soep 30 minuten op zacht vuur staan. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Vega Kip, Tomaat & Pesto Soep


4 Comments

  • Yvonne

    19:08, 27 juni 2017 Beantwoorden

    Ik vind deze soep echt ontzettend lekker en vullend. Neem hem als lunch met een spelt boterham. Gezond en lekker, perfect!


  • Lisa Steltenpool

    19:13, 27 juni 2017 Beantwoorden

    Ahh super! Het is een lekker zomers soepje nietwaar? 🙂


  • Monica

    14:51, 18 augustus 2018 Beantwoorden

    Wat wordt er bedoeld met 23 kaasvrije pesto?


    • Lisa Steltenpool

      08:28, 23 augustus 2018 Beantwoorden

      Hi Monica!

      Dat is een foutje en moet 2-3 eetlepels pesto zijn. Door een update is het streepje bij alle recepten weggehaald. Niet zo handig, ik ga het snel aanpassen.

      Groetjes Lisa


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *