Vanille-Kokos-Cheesecake Glaasjes

Gek op cheesecake? Dan ga je dit recept vast lekker vinden. De bodem maak je eenvoudig door noten, dadels en havermout met elkaar te mixen. Hierboven zit een romige vulling van vanille sojayoghurt en kokosmelk. Bovenop kun je jam doen zoals in het recept hieronder, maar ook verse frambozen zijn hier heerlijk bij.

Dit dessert is bewust in aparte glaasjes in plaats van één grote cheesecake. Het helpt je namelijk bij je portiecontrole. Stel, je wilt het dessert maken voor 4 personen, dan doe je alle ingrediënten maal 2. Dit maakt het makkelijker om het bij één portie te houden… bij een volledige taart ligt een tweede stukje immers al snel op de loer.

topshot vegan magazine

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time20 minsCook Time2 minsTotal Time22 mins
 25 g notenmix
 20 g havermout
 50 g ontpitte dadels
 Snufje zout
 250 ml sojayoghurt vanille
 1 blik volvette kokosmelk (gekoeld)
 1 tl vanille extract
 2 el frambozenjam
1

Meng in een keukenmachine de noten, havermout, dadels en zout. Verdeel de mix over twee mooie twee glaasjes.

2

Neem een blik volvette kokosmelk. Zorg dat het blik goed afgekoeld is zodat er een dikke witte laag aan de bovenkant ontstaat. Meng in een blender de sojayoghurt met twee flinke eetlepels van het kokosvet en de vanille extract. Giet dit vanille-kokos mengsel in de glaasjes.

3

Laat de cheesecake glaasjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Voeg daarna de frambozenjam toe aan de bovenkant. Serveer heel koud.

Tip
4

Leuk om te serveren in een mooi glas, met kokosvlokken en verse frambozen. Het overige kokosmelk kun je gebruiken in curry’s, soepen of smoothies!

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 25 g notenmix
 20 g havermout
 50 g ontpitte dadels
 Snufje zout
 250 ml sojayoghurt vanille
 1 blik volvette kokosmelk (gekoeld)
 1 tl vanille extract
 2 el frambozenjam

Directions

1

Meng in een keukenmachine de noten, havermout, dadels en zout. Verdeel de mix over twee mooie twee glaasjes.

2

Neem een blik volvette kokosmelk. Zorg dat het blik goed afgekoeld is zodat er een dikke witte laag aan de bovenkant ontstaat. Meng in een blender de sojayoghurt met twee flinke eetlepels van het kokosvet en de vanille extract. Giet dit vanille-kokos mengsel in de glaasjes.

3

Laat de cheesecake glaasjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Voeg daarna de frambozenjam toe aan de bovenkant. Serveer heel koud.

Tip
4

Leuk om te serveren in een mooi glas, met kokosvlokken en verse frambozen. Het overige kokosmelk kun je gebruiken in curry’s, soepen of smoothies!

Vanille-Kokos-Cheesecake Glaasjes


No Comments

  • Sigrid

    10:54, 21 september 2016 Beantwoorden

    hoi Lisa
    ik heb geen blik kokosmelk in huis, wel een flesje volle kokosmelk en santen. Kan ik 1 van die 2 ook gebruiken?


    • Lisa Steltenpool

      13:16, 21 september 2016 Beantwoorden

      Hoi Sigrid,
      Mmh, lastig. Want bij het kokosmelk gebruik je alleen het harde witte gedeelte. Bij het flesje krijg je dat harde vet er niet makkelijk uit en santen zijn grof.
      Omdat het in een glas zit is het ook mogelijk om de kokos helemaal weg te laten, alleen zal het geheel een stuk minder hard worden en is het eerder vla-achtig 🙂

      Succes!


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *