Speculaas-Bananenijs met Amandelboter & Chocolade

Nog een variatie op bananenijs! Deze keer met speculaaskruiden, amandelboter en chocolade. Doet mij denken aan chocolade pepernoten .. maar dan een stuk gezonder! Heb je nog nooit bananenijs gemaakt? You are missing out big time! Dit is serieus het beste dessert om zonder schuldgevoel van te genieten (al is schuldig voelen na een ongezond toetje ook niet nodig!).

In mijn boek De vegarevolutie heb ik een heerlijk recept voor bananenijs met gezouten pecannoten en gesmolten chocolade. *kwijl* In Kickstart kon ik het niet laten om wéér bananenijs terug te laten komen en ontwikkelde ik een gezondere variant met framboos & chocolade-smaak.

Enjoy!

bananen-speculaas ijs

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time4 minsCook Time15 minsTotal Time19 mins
 3 rijpe bananen
 50 ml sojamelk
 1 tl vanille extract
 1 tl speculaaskruiden
 1 el amandelboter
 1 el kokosrasp
 Paar blokjes pure chocolade
1

Pel de bananen en breek ze in vier stukken. Vries de bananen minimaal 4 uur in.

2

Laat de blokjes pure chocolade au bain marie smelten.

3

Blend de bananen met de sojamelk, vanille aroma en speculaaskruiden tot er geen stukjes banaan meer zichtbaar zijn. Verdeel het ijs over twee glazen en voeg amandelboter en kokosrasp toe.

4

Schep ten slotte de gesmolten chocolade over het ijs heen.

5

Eet direct. Geniet ervan!

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 3 rijpe bananen
 50 ml sojamelk
 1 tl vanille extract
 1 tl speculaaskruiden
 1 el amandelboter
 1 el kokosrasp
 Paar blokjes pure chocolade

Directions

1

Pel de bananen en breek ze in vier stukken. Vries de bananen minimaal 4 uur in.

2

Laat de blokjes pure chocolade au bain marie smelten.

3

Blend de bananen met de sojamelk, vanille aroma en speculaaskruiden tot er geen stukjes banaan meer zichtbaar zijn. Verdeel het ijs over twee glazen en voeg amandelboter en kokosrasp toe.

4

Schep ten slotte de gesmolten chocolade over het ijs heen.

5

Eet direct. Geniet ervan!

Speculaas-Bananenijs met Amandelboter & Chocolade

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *