Wortel-Linzensoep met Ras el Hanout

Wortel-Linzensoep met Ras el Hanout

Er staat een nieuw recept voor jullie klaar!

Jullie herkennen wellicht wel dat elke dag brood eten soms wat saai kan zijn. Bovendien ben ik altijd bezig om juist meer peulvruchten en groenten in mijn eetpatroon op te nemen. Daarom maak ik – vooral nu het zo koud is – graag verwarmende soepen. Gisteren maakte ik deze wortel-linzensoep met Ras el Hanout. Lekker goedkoop want voor wortelen en linzen betaal je weinig. Ik koop mijn Ras el Hanout kruiden gewoon bij de AH (ze hebben van Jonnie Boer handige blikjes #nospon). Je kunt de kruidenmix ook vinden bij de Ekoplaza of toko. Super lekker! Mocht je de kruidenmix nog niet kennen, dit zit er allemaal in: paprika, korianderzaad, komijnzaad, 14% kaneel, 9,9% gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment. Aanrader!

Kortom: deze soep is lekker vullend & verwarmend, makkelijk te maken en ook nog eens goedkoop. Enjoy!

Wortel-Linzensoep met Ras el Hanout
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 500 g wortelen
  2. 100 g gedroogde rode linzen
  3. 1 blokje groentebouillon (of bouillonpoeder voor 500 ml bouillon)
  4. 2 teentjes knoflook
  5. 2 tl ras el hanout
  6. 1 tl kurkuma
  7. zwarte peper naar smaak
  8. Optioneel: plantaardige kookroom (bijv. Alpro Cuisine)
Instructions
  1. Snij de wortelen in 1 cm dikke ringen en voeg ze in een soeppan. Spoel de rode linzen af in een fijne vergiet en voeg dit toe aan de wortelen.
  2. Voeg circa 750 ml (heet) water en het bouillonblokje toe en breng naar het kookpunt. Laat de wortelen en linzen 20-30 minuten op middelhoog vuur koken. Voeg eventueel extra vocht toe indien nodig.
  3. Voeg de teentjes knoflook en de kruiden toe. Blend met een staafmixer tot een gladde soep.
  4. Serveer eventueel met plantaardige kookroom en garneer met kruiden.
Notes
  1. De soep smaakt heel erg naar knoflook (omdat de knoflook nog vrij rauw is). Mocht je de soep meenemen naar werk, laat dan eventueel de knoflook eruit om je collega's te besparen.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

2 Comments

  • Marijke de Jong
    11 december 2017 11:10

    Heerlijke soep lisa, ik heb honderd gram wortel vervangen door knolselderij. Hierdoor is de soep wat zachter en nog meer verwarmend. Dank je wel voor het recept!

    • Lisa Steltenpool
      11 december 2017 21:07

      Mmh, klinkt als een lekkere toevoeging Marijke! Dat ga ik de volgende keer ook proberen.

Leave a Reply