Vega Kip, Tomaat & Pesto Soep

Vega Kip, Tomaat & Pesto Soep

Wist je dat soepen ideaal zijn als je wilt afvallen? Het is namelijk gebleken dat je van soep langer vol zit dan wanneer je alle ingrediënten van een soep los zou eten. Je maakt een soep helemaal slank-proof als je er veel groenten in doet en niet teveel vetten (zoals room en olie). Een beetje vet maakt de soep echter wel een stuk lekkerder, daarom zit er in deze soep pesto als smaakmaker. Helaas is de Puur & Eerlijk pesto van de AH niet meer vegan, maar heb ik nog geen goed alternatief gevonden (tips zijn welkom!).

Eet deze soep eens als voorgerecht of bij de lunch met een snee brood ernaast. Geniet ervan!

Vega Kip, Tomaat & Pesto Soep
Serves 6
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 ui
  2. 2 teentjes knoflook
  3. 1 el olijfolie
  4. 500 g tomaten
  5. 140 g tomatenpuree
  6. 2-3 el kaasvrij pesto
  7. 1 el Italiaanse kruiden
  8. 1 pakje vegetarische kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
  9. 500 ml tuinkruidenbouillon
  10. 500 ml water
  11. Zout en peper naar smaak
Instructions
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.
  2. Snijd de tomaten in grove blokjes. Voeg de blokjes tomaat samen met de tomatenpuree, pesto en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer regelmatig en laat circa 10 minuten gaar stoven.
  3. Snijd de vegetarische kipstuckjes in kleine stukken en voeg dit samen met de bouillon en water toe. Laat de soep 30 minuten op zacht vuur staan.
  4. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

2 Comments

  • Yvonne
    27 juni 2017 19:08

    Ik vind deze soep echt ontzettend lekker en vullend. Neem hem als lunch met een spelt boterham. Gezond en lekker, perfect!

  • Lisa Steltenpool
    27 juni 2017 19:13

    Ahh super! Het is een lekker zomers soepje nietwaar? 🙂

Leave a Reply