Gekruide Linzensoep met Pompoen en Kokosroom

Gekruide Linzensoep met Pompoen en Kokosroom

Dit recept komt uit mijn boek De vegarevolutie en is één van mijn favoriete recepten! Het is super gezond en bevat geweldige specerijen. En met een scheutje kokosroom helemaal onweerstaanbaar!

Gekruide Linzensoep met Pompoen en Kokosroom
Serves 4
Print
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 1 ui
  2. 2 teentjes knoflook
  3. 600 g pompoen (naar keuze)
  4. 2 el zonnebloem- of kokosolie
  5. 2 tl komijnzaad
  6. 2 tl garam masala
  7. 1 tl kurkuma
  8. 1 tl cayennepeper
  9. 1 el tomatenpuree
  10. 150 g gedroogde rode linzen
  11. 800 ml groentebouillon
  12. 150 ml kokosroom
  13. 1 blik à 400 g gekookte kikkererwten
Instructions
  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de pompoen in stukken van 2 bij 2 cm, schillen hoeft niet.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de specerijen 2 minuten op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Spoel de rode linzen goed af. Voeg dan de tomatenpuree, pompoen, rode linzen en bouillon toe aan de soeppan. Breng naar het kookpunt.
  3. Zet na 20 minuten het vuur laag en voeg 100 ml kokosroom toe. Blend met een staafmixer tot een egale soep. Giet de kikkererwten af en voeg de kikkererwten toe aan de soep. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer met een scheutje kokosroom en en snufje cayennepeper.
Notes
  1. Voeg extra chilipoeder toe als je van pittig houdt!
Adapted from De vegarevolutie, fotografie: Lize Jansen Fotografie
Adapted from De vegarevolutie, fotografie: Lize Jansen Fotografie
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply