Gegrilde Paprika- & Zontomaatjessoep met Fishy Croutons

Gegrilde Paprika- & Zontomaatjessoep met Fishy Croutons

Dit recept komt uit mijn ebook Kickstart en is ontzettend vullend door de rode linzen! Lekker als lunch wanneer je eens iets anders wilt dan brood. Neem je soep mee naar werk? Gebruik dan een grote glazen pot, bijvoorbeeld een lege appelmoes pot. Deze sluit namelijk erg goed!

Benieuwd naar meer recepten? Download dan nu het Kickstart ebook via
www.vegankickstart.nl

Gegrilde Paprika- & Zontomaatjessoep met Fishy Croutons
Serves 4
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 100 g rode linzen
  2. 1 teentje knoflook
  3. 3 geroosterde paprika's uit pot
  4. 6 zongedroogde tomaten (op oliebasis)
  5. 500 ml lauwwarme bouillon
  6. 2 tl Italiaanse kruiden
Voor de croutons
  1. 1 el olijf- of zonnebloemolie
  2. 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
  3. 2 nori vellen (sushivellen)
  4. 3 el sojasaus
  5. Optioneel: limoen
Instructions
  1. Spoel de linzen af en doe ze in een soeppan. Kook de linzen met 300 ml water gedurende 20 minuten.
  2. Pel de knoflook en voeg deze samen met de geroosterde paprika’s, zongedroogde tomaten, bouillon en kruiden toe aan de blender. Blend tot een gladde soep en zet apart.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Snijd het brood in blokjes en scheur de nori grof in kleine stukjes. Bak het brood samen met de nori enkele minuten. Giet de sojasaus eroverheen en bak krokant.
  4. Doe als de linzen gaar zijn de soep uit de blender in de pan. Breng naar het kookpunt en roer de soep goed door. Serveer in vier kommen, garneer met de fishy croutons en eventueel een partje limoen.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/
Fotografie: Lize Jansen Fotografie

You May Also Like

Leave a Reply