Vegan Twix Bars

Vegan Twix Bars

Deze twix bars zijn zoveel lekkerder dan normale twix bars. De dikke, krokante bodem met zelfgemaakte karamel .. aanrader om eens te maken!

Vegan Twix Bars
Yields 6
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 60 g bloem
  2. 15 g poedersuiker
  3. ⅛ tl zout
  4. 40 g vloeibare margarine (Alpro)
  5. 60 g witte suiker
  6. 2 el sojaslagroom (Alpro)
  7. 60 g pure chocolade
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de bloem, poedersuiker, zout en de margarine. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Neem een kleine ovenschaal of 6 kleine siliconen vormpjes. Bedek bij de ovenschaal de bodem met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem. Druk alles goed aan en bak daarna 10 minuten af.
  3. Verhit in een steelpan de witte suiker en blijf goed roeren met een houten spatel. De suiker zal langzaam smelten. Nu komt het moeilijkste stuk: voeg als de suiker volledig vloeibaar is de sojaslagroom toe en roer dit direct door de hete suiker heen! Blijf goed roeren en zorg dat er een egale karamel ontstaan. Haal dan van het vuur.
  4. Neem de ovenschaal of siliconen bakvormpjes uit de oven en verdeel hierover de karamel. Zet dit even in de koelkast.
  5. Smelt de chocolade 2 tot 4 minuten in de magnetron of au bain marie. Giet de gesmolten chocolade over de karamellaag heen. Laat nu 1 uur in de koelkast hard worden. Snij daarna eventueel in repen.
Notes
  1. Bewaar de repen in de koelkast maar serveer op kamertemperatuur.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply