Simpele Speculaasbrokken met Spelt en Amandel

Simpele Speculaasbrokken met Spelt en Amandel

Simpele Speculaasbrokken met Spelt en Amandel
Serves 4
Print
Ingredients
  1. 150 g speltmeel (volkoren of bloem)
  2. 50 g basterdsuiker of suiker naar keuze
  3. 3 el speculaaskruiden
  4. 1 tl zout
  5. 80 g vloeibare margarine
  6. 1 tl amandelextract
  7. 2 el plantaardige melk
  8. 2 el halve amandelen of amandelrasp
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng eerst het meel met de suiker, kruiden en zout met elkaar. Voeg daarna de vloeibare margarine, amandelextract en plantaardige melk toe en kneed goed.
  3. Neem een vel bakpapier en leg hier het deeg op. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dikte en beleg daarna met de halve amandelen of met amandelrasp.
  4. Bak het speculaas 30 minuten in de oven. Laat daarna 10-15 minuten afkoelen op een koelrek.
Notes
  1. Serveer bij de koffie, thee of warme chocolademelk!
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

2 Comments

  • Therese
    11 oktober 2016 23:10

    IK wil dit graag proberen, maar…. welke vloeibare margarine is veganistisch ?

    • Lisa Steltenpool
      12 oktober 2016 09:34

      De vloeibare margarine van Alpro is veganistisch! 🙂

Leave a Reply