Chocolade-Bananen Pops met Pinda en Kokos

Chocolade-Bananen Pops met Pinda en Kokos

BANAAN + PINDAKAAS + CHOCOLADE ❤

Dit lekkere recept komt uit mijn eerste boek ‘De vegarevolutie’. Hartstikke eenvoudig te maken en het recept telt slechts vijf ingrediënten! Zelf maakte ik deze pops met lolliestokjes. Je kunt deze kopen bij sommige supermarkten (ik vond ze bij de Jumbo) maar winkels zoals de Action verkoopt ze vast ook.

Tip: Leuk om samen met kinderen te maken!

Chocolade-Bananen Pops met Pinda en Kokos
Yields 8
Print
Prep Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 stevige banaan
  2. 8 flinke theelepels pindakaas of amandelpasta
  3. 50 g pinda’s
  4. 30 g kokosrasp
  5. 100 g pure chocolade
Instructions
  1. Snij de banaan in 16 ronde plakken van ongeveer 1/2 cm dikte. Beleg acht plakjes banaan met
  2. een flinke theelepel pindakaas of amandelpasta. Doe hier een plakje banaan op en steek er een lollystokje of een stevige satéprikker in. Zet ze in de vriezer voor een halfuur.
  3. Leg bakpapier op een bord klaar. Hak de pinda’s fijn en doe ze in een schaaltje. Neem de kokosrasp en doe deze in een ander schaaltje.
  4. Smelt de chocolade au bain marie in een smal bakje. Neem de licht bevroren bananen pops uit de vriezer. Dip ze voorzichtig in chocolade en draai het stokje rond om het overtollige chocola er af te schudden. Bedek dan de pops met gehakte pinda’s of kokosrasp en zet de chocolade-bananen pop neer op het bakpapier. Herhaal dit tot dat alle pops bedekt zijn.
  5. Zet de pops nogmaals in de vriezer voor tien minuten, daarna is het klaar om te serveren.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply