Artisjokdip met Warme Nachochips

Artisjokdip met Warme Nachochips

Op zoek naar een gezonde snack? Probeer eens deze super gezonde dip gemaakt van witte bonen, gemarineerde artisjokharten en sojayoghurt. Snel op tafel en lekker om te serveren met warme nachochips. Enjoy!

Recept komt uit mijn boek De vegarevolutie en de foto is gemaakt door Lize Jansen.

Artisjokdip met Warme Nachochips
Serves 2
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Prep Time
10 min
Cook Time
5 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 100 g witte bonen
  2. 200 g gemarineerde artisjokharten (pot)
  3. 200 ml sojayoghurt
  4. 2 el citroensap
  5. 1 teentje knoflook
  6. 4 el edelgist
  7. zout en peper naar smaak
  8. 3 takjes rozemarijn
  9. 1 zak nachochips naturel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Spoel de witte bonen af en lek de artisjokharten uit. Neem een blender en voeg de witte bonen, artisjokharten, sojayoghurt, citroensap, knoflook, edelgist en zout en peper toe. Neem de blaadjes van de rozemarijn en voeg deze ook toe aan de blender. Blend tot een gladde dip en verdeel over twee schaaltjes.
  3. Leg de nachochips (of een deel ervan) op een ovenschaal en verwarm deze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm met de artisjokdip.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply