Pastasalade met Gegrilde Groenten & Pesto-Bonenhummus

Pastasalade met Gegrilde Groenten & Pesto-Bonenhummus

Naar mijn mening is hummus overal lekker bij, zelfs bij pasta. Soms voeg ik limoen-koriander hummus toe aan de salade als dressing, heerlijk. Voor dit recept heb ik een pesto-hummus gemaakt. Zo krijg je eenvoudig meer bonen binnen, wat deze salade nog voedzamer maakt!

Dit recept vind je ook terug in de zomer editie van Vegan Magazine 2016.

Pastasalade met Gegrilde Groenten & Pesto-Bonenhummus
Serves 2
Print
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 1 zoete puntpaprika
  2. 1โ„2 courgette
  3. 1-3 el koolzaadolie of olijfolie
  4. 100 g volkoren fusilli
  5. 200 g gekookte witte bonen
  6. 2 teentjes knoflook
  7. 2 el citroensap
  8. 3 el kaasvrije pesto (bijv. Puur&Eerlijk van Albert Heijn)
  9. Zwarte peper en zout naar smaak
  10. 1 zak ร  75 g sla melange
  11. 100 g verse olijven
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (liefst op grill stand).
  2. Snijd de zoete puntpaprika in dikke, korte repen en de courgette in dunne plakken. Voeg de groenten samen op een ovenschaal en voeg olie toe. Meng goed met elkaar en gril/bak daarna 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege even om.
  3. Kook de fusilli in 8 minuten gaar. Giet daarna af en laat de pasta afkoelen.
  4. Meng de witte bonen met de knoflook, citroensap en pesto in een keukenmachine. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  5. Verdeel de sla over twee borden. Voeg de gegrilde groenten, verse olijven en lauwwarme pasta toe en meng dit met elkaar. Verdeel ten slotte de hummus over de salade.
  6. Verdeel ten slotte de hummus over de salade en serveer direct.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

5 Comments

  • Kim
    11 juli 2016 16:51

    Heb net de bonenhummus gemaakt en vind het best veel, ik vraag me af of ik een blikje witte bonen had moeten koken, want ik heb droge witte bonen laten weken en die vervolgens gekookt?

    • Lisa Steltenpool
      11 juli 2016 23:15

      Hoi Kim!

      Zelf heb ik zachte witte bonen gebruikt, uit pot. Als je rauwe bonen eerst weekt en dan kookt blijven ze soms wat hard. Heb je verder wel 200 gram bonen afgewogen nรก het koken? ๐Ÿ™‚

  • Kim
    12 juli 2016 10:43

    Ha Lisa,

    Nee daarna niet meer afgewogen, dus denk dat het daar is mis gegaan ๐Ÿ˜‰

    • Lisa Steltenpool
      12 juli 2016 12:17

      Vandaar ;-). Binnenkort nog eens maken? ๐Ÿ™‚

  • Kim
    12 juli 2016 12:30

    Was toch lekker en heb ik voor vanavond nog, maar volgende keer ook voor de makkelijke manier en een pot bonen ๐Ÿ™‚

Leave a Reply