Romige Pistache-Broccoli Soep

Avocado en noten door de soep? Ja, hartstikke lekker! In de meeste romige soepen zit ‘gewone’ room. Niet bepaald voedzaam. Avocado en noten hebben ook een romig effect én geven je soep veel voedingswaarde. Probeer het vooral eens uit!

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Cook Time30 mins
 300 g broccoli
 1 rode ui
 3 teentjes knoflook
 2 el olijfolie
 400 ml groentebouillon
 ½ avocado
 35 g gepelde pistachenoten
 ½ tl cayennepeper
 2 el citroensap
1

Snijd de broccoli in grove stukken. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.

2

Verhit in een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg de knoflook en ui toe en laat 1 minuut fruiten.

3

Voeg dan de broccoli en groentebouillon toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.

4

Ontpit de avocado en voeg die samen met de pistachenoten, cayennepeper en citroensap toe.

5

Zet het vuur uit en mix met een staafmixer tot een gladde soep.

6

Serveer in een soepkom met een aantal pistachenoten en snufje cayennepeper ter decoratie.

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 300 g broccoli
 1 rode ui
 3 teentjes knoflook
 2 el olijfolie
 400 ml groentebouillon
 ½ avocado
 35 g gepelde pistachenoten
 ½ tl cayennepeper
 2 el citroensap

Directions

1

Snijd de broccoli in grove stukken. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.

2

Verhit in een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg de knoflook en ui toe en laat 1 minuut fruiten.

3

Voeg dan de broccoli en groentebouillon toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.

4

Ontpit de avocado en voeg die samen met de pistachenoten, cayennepeper en citroensap toe.

5

Zet het vuur uit en mix met een staafmixer tot een gladde soep.

6

Serveer in een soepkom met een aantal pistachenoten en snufje cayennepeper ter decoratie.

Romige Pistache-Broccoli Soep

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *