Romige Lasagnesoep met Cashewroomsaus

Dit recept komt uit mijn nieuwste boek Kickstart. Ik ben zelf echt gek op lasagne, maar maak het zelden omdat het zoveel tijd kost. Dat moet makkelijker kunnen, bedacht ik mij. Daarom sla ik een stap over: het bakken. Deze soep smaakt hetzelfde als lasagne, met heerlijke verse groenten, lasagnebladen en een roomsaus op basis van cashewnoten. Mocht je ook te lui zijn voor lasagne, maak dan vooral deze soep!

In de cashew-roomsaus zit edelgist. Het ziet er een beetje uit als vissenvoer. Edelgist heeft een sterke noot- en kaasachtige smaak en is een erg gezonde smaakmaker. Je vindt edelgist bij natuurwinkels en sommige webwinkels. Ik ben er echt fan van.

DifficultyBeginner

Yields6 Servings
Cook Time45 mins
 1 grote ui
 3 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 1 courgette
 500 g tomaten
 1 pakje soja kruimgehakt
 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
 1000 ml groentebouillon
 140 g geconcentreerde tomatenpuree
 100 g volkoren lasagnebladen (of pasta)
Voor de cashewsaus
 80 g cashewnoten
 200 ml water
 Snufje zout, peper en kerrie
Optioneel
 3 el edelgist
1

Verwijder de schil en snipper de ui. Plet de knoflook, verwijder de schil en snijd de teentjes fijn.

2

Verhit de olijfolie in een middelgrote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.

3

Snijd de courgette en tomaten in blokjes en doe deze samen met het kruimgehakt en de Italiaanse kruiden in de soeppan.

4

Voeg na 10 minuten de groentebouillon en de tomatenpuree toe. Breek de lasagnebladen in kleine stukken en laat dit 10 minuten in de soep gaarkoken.

5

Blend de cashewnoten, het water, de kruiden en de edelgist in een blender tot een gladde roomsaus.

6

Schep de soep in de kom en voeg roomsaus toe.

Nutrition Facts

Servings 6

Ingredients

 1 grote ui
 3 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 1 courgette
 500 g tomaten
 1 pakje soja kruimgehakt
 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
 1000 ml groentebouillon
 140 g geconcentreerde tomatenpuree
 100 g volkoren lasagnebladen (of pasta)
Voor de cashewsaus
 80 g cashewnoten
 200 ml water
 Snufje zout, peper en kerrie
Optioneel
 3 el edelgist

Directions

1

Verwijder de schil en snipper de ui. Plet de knoflook, verwijder de schil en snijd de teentjes fijn.

2

Verhit de olijfolie in een middelgrote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.

3

Snijd de courgette en tomaten in blokjes en doe deze samen met het kruimgehakt en de Italiaanse kruiden in de soeppan.

4

Voeg na 10 minuten de groentebouillon en de tomatenpuree toe. Breek de lasagnebladen in kleine stukken en laat dit 10 minuten in de soep gaarkoken.

5

Blend de cashewnoten, het water, de kruiden en de edelgist in een blender tot een gladde roomsaus.

6

Schep de soep in de kom en voeg roomsaus toe.

Romige Lasagnesoep met Cashewroomsaus


7 Comments

  • Sanne

    13:20, 19 maart 2016 Beantwoorden

    Wat cool, een lasagnesoep!
    Klinkt echt als een heerlijk verwarmend gerechtje voor vanavond, na werk. En ik ben erg benieuwd naar het cashewroomsausje!
    Liefs


  • Yvje

    16:56, 15 juli 2016 Beantwoorden

    Ik ben fan! Ben hem voor de tweede keer deze week aan het maken! Yummie!


  • Leon Tebbens

    19:16, 10 december 2016 Beantwoorden

    Wow deze is echt lekker! Met z’n tweetjes hebben we alle zes kommen opgegeten.
    De roomsaus hebben we wat dikker gemaakt door de hoeveelheid water te halveren.


    • Lisa Steltenpool

      11:22, 12 december 2016 Beantwoorden

      Hi Leon! Fijn dat je het zo lekker vond. En slim om de roomsaus voller te maken door minder water toe te voegen. Ga ik volgende keer ook doen 😉


  • RECEPT: Pastasoep - JC Naturally

    06:02, 12 juli 2017 Beantwoorden

    […] pastasoep (lasagnesoep) hadden wij dus al geproefd op VeggieWorld en dat smaakte heerlijk! Een makkelijk en goed vullend […]


  • Chantalle

    09:32, 13 augustus 2018 Beantwoorden

    Deze een paar dagen geleden gemaakt, recept makkelijk met 3 personen opgegeten want dit is met afstand de allerlekkerste soep die ik/wij ooit hebben gehad!


    • admin

      10:08, 14 augustus 2018 Beantwoorden

      Hi Chantalle, wow wat een compliment!! Super leuk om te lezen. 🙂


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *