Print Options:

Wortel-Linzensoep met Ras el Hanout

Yields2 ServingsPrep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins

 500 g wortelen
 100 g gedroogde rode linzen
 1 blokje groentebouillon (of bouillonpoeder voor 500 ml bouillon)
 2 teentjes knoflook
 2 tl ras el hanout
 1 tl kurkuma
 Zwarte peper naar smaak
Optioneel
 Plantaardige kookroom (bijv. Alpro Cuisine of Oatly haverroom)
1

Snij de wortelen in 1 cm dikke ringen en voeg ze in een soeppan. Spoel de rode linzen af in een fijne vergiet en voeg dit toe aan de wortelen.

2

Voeg circa 750 ml (heet) water en het bouillonblokje toe en breng naar het kookpunt. Laat de wortelen en linzen 20-30 minuten op middelhoog vuur koken. Voeg eventueel extra vocht toe indien nodig.

3

Voeg de teentjes knoflook en de kruiden toe. Blend met een staafmixer tot een gladde soep.

4

Serveer eventueel met plantaardige kookroom en garneer met kruiden.

Tip
5

De soep smaakt heel erg naar knoflook (omdat de knoflook nog vrij rauw is). Mocht je de soep meenemen naar werk, laat dan eventueel de knoflook eruit om je collega's te besparen.

Nutrition Facts

Servings 2