Print Options:

Wortel-Kokossoep met Dadelroom

Yields4 ServingsPrep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

 1 ui
 2 teentjes knoflook
 1 el kokosolie
 400 g bospeen
 500 ml groentebouillon
 2 tl kerriepoeder
 2 tl kaneel
 1 tl komijn
 1 tl kurkuma
 2 medjooldadels
 250 ml light kokosmelk
1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm 1 el kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.

2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en daarna in dunne halve maantjes. Voeg deze samen met de bouillon en specerijen toe aan de soeppan. Doe de deksel op de pan en kook 10 minuten op hoog vuur.

3

Ontpit de dadels en meng deze met 100 ml kokosmelk in een maatbeker. Mix met een staafmixer tot een gladde room. Zet deze dadelroom op kamertemperatuur apart totdat de soep klaar is.

4

Gebruik nu de staafmixer om de soep glad te mixen. Voeg ten slotte de overige 150 ml kokosmelk toe en laat de soep 5 minuten zacht koken.

5

Serveer in soepkommen en roer de dadelroom erdoorheen.

Nutrition Facts

Servings 4