Print Options:

Veggie Lunchwrap met Zongedroogde Tomaten-Yoghurtsaus

Yields4 ServingsCook Time30 mins

 2 tomaten
 1 el olie naar keuze
 1 pak tofugehakt
 200 g maïskorrels
 200 g gekookte zwarte bonen
 2 tl komijnpoeder
 4 tortilla's
 50 g gemengde sla
 Zout en peper naar smaak
Voor de saus
 250 ml ongezoete sojayoghurt
 5 zongedroogde tomaten
 1 teentje knoflook
1

Snijd de tomaten in blokjes. Verhit een lepel olie in een koekenpan en voeg het tofugehakt en tomatenblokjes toe. Bak 2 minuten. Voeg daarna de maïskorrels en zwarte bonen toe. Voeg zout en specerijen toe naar smaak. Laat nog 5 minuten bakken en haal dan van het vuur.

2

Meng in een blender of met een staafmixer de sojayoghurt met de zongedroogde tomaten en knoflook tot een gladde saus.

3

Bereid de vier tortilla’s zoals de verpakking aangeeft. Vul elke tortilla met de wrapvulling en een flinke eetlepel saus. Vouw de tortilla nu als een enveloppe: eerst de onderkant naar binnen en vervolgens de zijkanten naar binnen. Neem een lange satéprikker om de tortilla vast te zetten. Schep een flinke eetlepel saus op de tortilla en eet direct.

Nutrition Facts

Serving Size 1 wrap

Servings 4