Print Options:

Sticky Spiesjes

Yields6 ServingsCook Time15 mins

 1 pak vegetarische kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
 1 teentje knoflook
 ½ limoen
 20 g cashewnoten
 150 cherrytomaten
 ½ komkommer
 30 g barbecuesaus
1

Bereid eerst alle ingrediƫnten voor. Snij de vegetarische kipstuckjes in kleinere stukken. Snij de knoflook fijn, pers de limoen uit, halveer de cherrytomaten en snij de komkommer in blokjes.

2

Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met het sap van de halve limoen en de fijngesneden knoflook. Haal de kip van het vuur en laat dit afkoelen.

3

Rooster vervolgens de noten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Stamp of hak ze fijn.

4

Neem nu een houten prikker, rijg om en om de kipstuckjes, tomaat en komkommer op het stokje.

5

Doe de barbecuesaus op een bord en rol de stokjes hierdoor. Strooi als laatste de gehakte cashewnoten er overheen.

Tip
6

Serveer het eventueel samen met een frisse groene salade. Ook ideaal voor op de gourmet. Voeg dan wel later de barbecuesaus toe.

Nutrition Facts

Servings 6