Print Options:

Simpele Speculaasbrokken met Spelt en Amandel

Yields4 ServingsPrep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins

 150 g speltmeel (volkoren of bloem)
 50 g basterdsuiker of suiker naar keuze
 3 el speculaaskruiden
 1 tl zout
 80 g vloeibare margarine
 1 tl amandelextract
 2 el plantaardige melk
 2 el halve amandelen of amandelrasp
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng eerst het meel met de suiker, kruiden en zout met elkaar. Voeg daarna de vloeibare margarine, amandelextract en plantaardige melk toe en kneed goed.

3

Neem een vel bakpapier en leg hier het deeg op. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dikte en beleg daarna met de halve amandelen of met amandelrasp.

4

Bak het speculaas 30 minuten in de oven. Laat daarna 10-15 minuten afkoelen op een koelrek.

Nutrition Facts

Servings 4