Lek de tofu uit door de tofu in een schone theedoek te wikkelen. Leg er iets zwaars op. Neem dan een tupperware box (of simpelweg een kom) en breek daarin de tofu fijn. Voeg daarbij het kerriepoeder, de sojasaus en de olijfolie. Doe de box dicht en schud een paar keer zodat alles gemengd wordt.
Snij dan de bosuitjes in ringen en de tomaat in partjes. Snij (indien nog niet voorgesneden) de cavolo nero grof.
Pak een koekenpan en bak daarin de gemarineerde tofu met de gesneden bosuitjes gedurende 5-10 minuten. Voeg eventueel extra olie toe mocht het aanbakken. Verdeel dit na het bakken over twee borden. Voeg dan de cavolo nero toe aan de koekenpan en bak die krokant.
Verdeel vervolgens ook de partjes tomaat, witte bonen in tomatensaus en brood over de borden. Als de cavolo nero klaar is voeg je deze ook nog toe.
Garneer eventueel met paprikapoeder. Serveer warm!
Deze maaltijd vult heel goed door het hoge eiwitgehalte. Daarmee is het ideaal voor iedereen die op gewicht wilt blijven of wilt afvallen. Wil je juist aankomen? Eet er dan gerust extra brood bij of voeg meer vetten toe. Ook is het lekker om kerrie hummus op brood te smeren.
Servings 2
Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.