Print Options:

Romige Lasagnesoep met Cashewroomsaus

Yields6 ServingsCook Time45 mins

 1 grote ui
 3 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 1 courgette
 500 g tomaten
 1 pakje soja kruimgehakt
 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
 1000 ml groentebouillon
 140 g geconcentreerde tomatenpuree
 100 g volkoren lasagnebladen (of pasta)
Voor de cashewsaus
 80 g cashewnoten
 200 ml water
 Snufje zout, peper en kerrie
Optioneel
 3 el edelgist
1

Verwijder de schil en snipper de ui. Plet de knoflook, verwijder de schil en snijd de teentjes fijn.

2

Verhit de olijfolie in een middelgrote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.

3

Snijd de courgette en tomaten in blokjes en doe deze samen met het kruimgehakt en de Italiaanse kruiden in de soeppan.

4

Voeg na 10 minuten de groentebouillon en de tomatenpuree toe. Breek de lasagnebladen in kleine stukken en laat dit 10 minuten in de soep gaarkoken.

5

Blend de cashewnoten, het water, de kruiden en de edelgist in een blender tot een gladde roomsaus.

6

Schep de soep in de kom en voeg roomsaus toe.

Nutrition Facts

Servings 6