Quinoa & Zoete Aardappel Salade

DifficultyIntermediate

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins
 2 zoete aardappelen
 120 g gekookte kikkererwten
 1 el koolzaadolie (of olie naar keuze)
 1 el kerriepoeder
 100 g quinoa
 1 el pompoenpitten
 1 el zonnebloempitten
 2 plantaardige burgers (bijvoorbeeld bonenburgers)
 Zout en peper naar smaak
1

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

2

Snij de zoete aardappel in blokjes van circa 1 bij 1 cm. Meng de blokjes samen met de kikkererwten, koolzaadolie en kerriepoeder in een kom. Voeg het vervolgens op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

3

Spoel de quinoa goed af (bijvoorbeeld met een fijne zeef) en kook in 8 minuten gaar. Giet eventueel het overtollige vocht af.

4

Neem een koekenpan en rooster daarin (zonder olie) de zaden totdat de pompoenpitten gepoft zijn. Doe de geroosterde zaden in een kommetje en bak vervolgens de plantaardige burgers.

5

Verdeel de quinoa over twee borden en voeg dan de zoete aardappel, kikkererwten, plantaardige burgers en geroosterde zaden toe.

Nutrition Facts

Servings 2


Amount Per Serving
Calories 630
% Daily Value *
Total Fat 20g31%
Saturated Fat 2.7g5%
Total Carbohydrate 91g31%
Dietary Fiber 18g72%
Protein 27g54%

Vitamin A 3402%
Vitamin C 33%
Iron 49%
Vitamin E 55%
Phosphorus 84%
Magnesium 68%
Zinc 47%
Copper 102%

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 2 zoete aardappelen
 120 g gekookte kikkererwten
 1 el koolzaadolie (of olie naar keuze)
 1 el kerriepoeder
 100 g quinoa
 1 el pompoenpitten
 1 el zonnebloempitten
 2 plantaardige burgers (bijvoorbeeld bonenburgers)
 Zout en peper naar smaak

Directions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

2

Snij de zoete aardappel in blokjes van circa 1 bij 1 cm. Meng de blokjes samen met de kikkererwten, koolzaadolie en kerriepoeder in een kom. Voeg het vervolgens op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

3

Spoel de quinoa goed af (bijvoorbeeld met een fijne zeef) en kook in 8 minuten gaar. Giet eventueel het overtollige vocht af.

4

Neem een koekenpan en rooster daarin (zonder olie) de zaden totdat de pompoenpitten gepoft zijn. Doe de geroosterde zaden in een kommetje en bak vervolgens de plantaardige burgers.

5

Verdeel de quinoa over twee borden en voeg dan de zoete aardappel, kikkererwten, plantaardige burgers en geroosterde zaden toe.

Quinoa & Zoete Aardappel Salade

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *