Print Options:

Quinoa Chili Sin Carne

Yields4 ServingsPrep Time30 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 15 mins

 1 grote ui
 3 teentjes knoflook
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 4 tomaten
 2 el olie naar keuze
 1 el gedroogde rode peper
 1 el komijn
 1 el kurkuma
 1 tl kaneel
 70 g geconcentreerde tomatenpuree
 1 blik kikkererwten à 400 g
 1 blik kidneybonen à 400 g
 Peper en zout naar smaak
 300 g gekookte quinoa
1

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paprika’s en tomaten in kleine blokjes.

2

Verhit de olie in een grote soep- op stoofpan. Fruit hierin de ui en knoflook en roer regelmatig. Voeg na drie minuten de paprika, tomaten en specerijen toe en bak vijf minuten. Voeg daarna de tomatenpuree en bonen toe. Giet hier ongeveer 400 ml vocht bij. Laat de chili 45 minuten zacht koken.

3

Spoel de quinoa goed af en kook zoals de verpakking aangeeft. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater. Roer af en toe door de quinoa.

4

Giet na het koken van de quinoa het vocht af en verdeel over vier borden. Schep hier de chili overeen.

Tip
5

Lekker om te serveren met guacamole, tortilla chips en een fris sojayoghurt sausje!

In plaats van quinoa kun je ook gewoon zilvervliesrijst gebruiken.

Nutrition Facts

Servings 4