Print Options:

Quinoa-Bonen Burger met Homemade Joppiesaus

Yields6 ServingsCook Time45 mins

 80 g ongekookte quinoa
 250 g gekookte zwarte bonen
 2 el sojasaus
 1 teentje knoflook
 1 tl paprikapoeder
 1 tl cayennepeper
 2 tl komijnpoeder
 ½ el mosterd
 2 el ketchup
 40 g havermout
 Olie om in te bakken
Voor de saus
 1 klein uitje
 4 el ei-vrije mayo (zoals Mayolijn van Remia)
 2 tl kerriepoeder
1

Kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking. Als de quinoa klaar is, giet je het af door een fijne zeef en pers je het water eruit.

2

Voeg de zwarte bonen toe aan een keukenmachine en mix dit goed. Voeg nu alle ingrediƫnten samen in een grote kom en meng goed. Voeg als het mengsel te vochtig is wat extra havermout toe.

3

Verhit wat olie in een koekenpan. Neem 1/6 deel van het deeg en maak hier een bal van. Vorm de bal met je handen tot een burger. Bak de burger aan beide kanten krokant. Herhaal dit voor het overige beslag.

4

Maak de joppiesaus door de ui heel fijn te snijden en te mengen met de ei-vrije mayonaise en de kerrie. Voeg een eetlepel toe aan elke burger.

Tip
5

Serveer de burgers los of op een burgerbroodje met tomaat, sla en mosterd.

Nutrition Facts

Servings 6