Print Options:

Pasta Arrabiata met Walnotengehakt

Yields2 ServingsCook Time30 mins

 3 gegrilde paprika's
 ½ avocado
 2 el tomatenpuree
 ½ rode peper
 150 g volkoren penne
 1 ui
 4 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 4 tomaten
 40 g walnoten
 Zout en peper naar smaak
1

Neem een keukenmachine of maatbeker met staafmixer en doe hier de gegrilde paprika, avocado, tomatenpuree en rode peper in. Mix tot een gladde saus en zet apart.

2

Kook de volkorenpenne gedurende 7 minuten in kokend water met een snufje zout. Bewaar na het koken één koffiekopje aan kookvocht en giet de rest af.

3

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook.

4

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en doe deze in de pan. Hak de walnoten grof en voeg deze na 5 minuten samen met de apart gezette saus en het kookvocht toe. Meng het geheel goed.

5

Meng ten slotte de penne met de saus en serveer in diepe borden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken.

Nutrition Facts

Servings 2