Print Options:

Nasi Goreng met Tofu

Yields2 ServingsPrep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

 120 g volkoren basmati rijst
 1 rode paprika
 200 g sperziebonen
 1 pakje gemarineerde tofu (AH huismerk)
 2 stengels bosui
 3 teentjes knoflook
 2 cm gember
 1 el olie naar keuze (bijv. sesamolie of wokolie)
 2 tl sambal badjak
 2 el sojasaus
 ½ limoen
 120 g gekookte zwarte bonen (half blikje)
 2 el gehakte pinda's
1

Zet een middelgrote pan op het vuur en met ongeveer 1 mok aan water. Voeg de rijst toe en kook zolang de verpakking aangeeft (want het verschil per soort rijst). Voeg eventueel meer vocht toe. Haal na het koken van het vuur en laat de rijst op het aanrecht afkoelen.

2

Begin met het wassen van alle groenten. Snij daarna de paprika in dunne reepjes van 2 cm lang. Haal bij de sperziebonen de puntjes eraf en snij ze in drie gelijke stukken. Snij de bosui in dunne ringen en snij de knoflook en gember klein.

3

Neem een koekenpan en zet deze op het vuur. Voeg eventueel wat olie toe om in te bakken, maar dit is niet nodig. Bak eerst de paprika, daarna de sperziebonen en als laatste de tofu. Houd de gebakken groenten en tofu apart in een kom.

4

Verhit een eetlepel olie in de pan en voeg knoflook, bosui en gember toe. Voeg na twee minuten de sambal badjak en sojasaus toe. Bak het geheel kort en roer daarna de rijst erdoorheen. Knijp hierboven de limoen uit.

5

Voeg ten slotte de groenten, zwarte bonen en tofu toe en bak enkele minuten om alles goed te verwarmen.

6

Verdeel de nasi goreng over twee borden. Garneer met gehakte pinda's en eventueel stukjes rode peper en bosui.

Nutrition Facts

Serving Size 1 bord

Servings 2


Amount Per Serving
Calories 671
% Daily Value *
Total Fat 28g44%

Saturated Fat 4g7%
Total Carbohydrate 80g27%

Dietary Fiber 14g57%
Protein 31g62%

Vitamin A 88%
Vitamin C 140%
Iron 45%
Vitamin E 25%
Vitamin K 90%
Thiamin 60%
Riboflavin 28%
Niacin 48%
Vitamin B6 49%
Folate 60%
Pantothenic Acid 32%
Phosphorus 75%
Magnesium 60%
Zinc 43%
Manganese 119%

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.