Print Options:

Mediterraanse quinoa salade met olijventofu

Yields2 ServingsPrep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

 100 g quinoa van Lola
 ½ el bouillonpoeder (of 1/4 bouillonblokje)
 ½ komkommer (of 2 mini komkommers)
 1 rode paprika (of een paar snoeppaprika's)
 12 cherrytomaten
 1 kleine rode ui
 1 pakje Taifun olijventofu
 16 kalamata olijven
 ½ citroen
 2 el pijnboompitten
1

Spoel de quinoa eventueel af: voeg de quinoa toe aan een fijne zeef en laat er stromend water overheen lopen.

Kook daarna de quinoa in ruim water met het bouillonpoeder gedurende 12 minuten. Giet de quinoa daarna af.

2

Was en snij ondertussen alle groenten: snij de komkommer en paprika in blokjes, de cherrytomaten in vieren en de rode ui in dunne halve ringen.

Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.

3

Voeg de groenten, tofu én olijven samen in een kom en knijp de citroen er boven uit (pas op voor losse pitjes!).

4

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze licht kleuren. Laat ze niet te lang in de hete pan liggen, want ze verbranden snel.

5

Verdeel ten slotte de quinoa over twee borden en voeg de groenten, tofu, olijven en geroosterde pijnboompitten eraan toe.

Nutrition Facts

Serving Size 1/2 recipe

Servings 2


Amount Per Serving
Calories 580
% Daily Value *
Total Fat 32g50%

Saturated Fat 4g7%
Total Carbohydrate 52g18%

Dietary Fiber 15g60%
Protein 27g54%

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.