Print Options:

Lichtzoete Granola Bars

Yields10 ServingsPrep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins

 2 rijpe bananen
 ½ tl vanille extract
 ½ tl kaneel
 2 el plantaardige melk
 75 g rozijnen
 50 g notenmix
 120 g havermout
 3 el kokosrasp
 30 g lijnzaad
 30 g pompoenpitten en zonnebloempitten
 Zout naar smaak
1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Neem een bakblik van ongeveer 20x20 cm en leg hier bakpapier in. Het mag ook een cakeblik zijn, dan worden de repen alleen iets dikker.

2

Prak de bananen fijn in een grote kom en voeg de vanille, kaneel en plantaardige melk toe. Roer goed.

3

Hak de noten en rozijnen grof. Voeg dit samen met de rest van de ingrediƫnten toe aan de kom. Meng alles goed met elkaar.

4

Voeg het mengsel toe aan het bakblik en druk het goed aan. Bak het granola mengsel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Laat de repen na het bakken afkoelen buiten het blik, het liefst op een rooster. Snij na het afkoelen in 8 tot 12 stukken.

Nutrition Facts

Serving Size 1 bar

Servings 10