Print Options:

Hollandse Erwtensoep met Vegan Worstjes

Yields4 ServingsCook Time2 hrs

 200 g gedroogde spliterwten
 200 g aardappel
 1 zak erwtensoepgroenten (voorgesneden mix)
 2 blokjes groentebouillon
 2 blaadjes laurier
 3 vegan worstjes
 1 el olie (bijv. koolzaadolie)
 Peper & zout naar smaak
1

Doe de spliterwten in een soeppan en voeg 1,5 liter water toe. Laat de spliterwten in 45 minuten gaarkoken. Roer af en toe door.

2

Snij de aardappel in kleine blokjes en voeg dit samen met de soepgroenten, bouillonblokjes en laurierblaadjes toe aan de soeppan. Laat nogmaals 30 minuten koken. Voeg extra water toe indien nodig.

3

Snij de vegan worstjes in plakken. Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes worst licht krokant. Voeg ze toe aan de pan en breng de soep op smaak met peper en zout.

4

Haal ten slotte de laurierblaadjes voor het serveren uit de soep. Eetsmakelijk!

Nutrition Facts

Servings 4