Print Options:

Groentesoep met Boerenkool & Limabonen

Yields4 ServingsPrep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr

 2 tomaten
 2 winterpenen
 250 g flespompoen
 Beetje olie
 1 liter groentebouillon
 75 g boerenkool
 2 takjes tijm
 1 blik limabonen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en leg een bakplaat klaar met een vel bakpapier.

2

Snij de tomaat door de helft en leg deze met de open kant omlaag op het bakpapier. Snij de winterpenen eerst door de lengte in twee├źn en daarna in ringen van 0.5 cm dikte. Snij de pompoen in blokken van 1 bij 1 cm. Voeg olie toe en hussel de groenten door elkaar om de olie goed te verdelen. Verdeel alle groenten over de bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar.

3

Neem een soeppan en voeg de bouillon, tomaat en de helft van de pompoen en wortel toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

4

Snij de rest van de groenten in kleinere stukken en voeg dit toe aan de pan. Ris de blaadjes van de tijm af en voeg dit samen met de boerenkool ook toe aan de pan. Laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig extra vocht toe.

5

Voeg ten slotte nog de limabonen toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Nutrition Facts

Servings 4