Print Options:

Green Reboot Bowl

Yields2 ServingsPrep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins

 1 broccoli
 1 courgette
 2 el olijfolie
 100 g volkoren couscous
 100 g rauwe spinazie
 20 g pistachenoten
 Zout en peper naar smaak
Voor de hummus
 240 g gekookte kikkererwten (= 1 blik)
 2 teentjes knoflook
 1 bosje koriander
 3 el witte tahin
 1 limoen
 4 el koud water
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.

2

Was de broccoli en courgette. Snij de roosjes van de broccoli en halveer deze in de lengte. Schil de steel en snij deze in plakken. Snij de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm dikte.

3

Doe alle gesneden groenten in een kom en voeg olijfolie, zout en peper toe. Hussel alles goed!

4

Plaats alle groenten op de bakplaat en bak 30 minuten in de oven. Schep de groenten halverwege om.

5

Maak dan de hummus door te beginnen met het klaarzetten van een keukenmachine. Spoel de kikkererwten af en plaats ze in de keukenmachine. Pel de knoflook en voeg dit samen met de koriander en tahin bij de kikkererwten. Snij de limoen open en pers het sap uit boven de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en voeg al mixend lepels water toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Bij mij was dit bij vier eetlepels water. Breng op smaak met peper en zout.

6

Zet de waterkoker aan. Plaats de couscous in een kommetje en giet hier 100 à 150 ml heet water bij. Dek het kommetje af met een theedoek en laat vijf minuten wellen.

7

Hak nu alvast pistachenoten grof en zet dit apart.

8

Snij de spinazie grof en verdeel dit over de twee borden. Voeg de couscous toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de geroosterde groenten over de borden, samen met de helft dan de hummus. Garneer met de pistachenoten en klaar!

Tip!
9

Voeg eventueel extra limoensap toe aan de couscous voor extra smaak.

Je houdt bij dit recept de helft van de koriander-limoen hummus over. Lekker als beleg op een wrap met falafel!

Nutrition Facts

Serving Size 1 bowl

Servings 2


Amount Per Serving
Calories 631
% Daily Value *
Total Fat 31g48%
Total Carbohydrate 73g25%

Dietary Fiber 19g76%
Protein 22g44%

Vitamin A 315%
Vitamin C 133%
Calcium 27%
Iron 47%
Vitamin E 53%
Vitamin K 435%
Thiamin 48%
Riboflavin 36%
Niacin 22%
Vitamin B6 38%
Folate 115%
Pantothenic Acid 25%
Magnesium 38%
Zinc 35%
Copper 95%
Manganese 62%

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.