Print Options:

Gekruide Linzensoep met Pompoen en Kokosroom

Yields4 ServingsCook Time45 mins

 1 ui
 2 teentjes knoflook
 600 g pompoen (naar keuze)
 2 el zonnebloem- of kokosolie
 2 tl komijnzaad
 2 tl garam masala
 1 tl kurkuma
 1 tl cayennepeper
 1 el tomatenpuree
 150 g gedroogde rode linzen
 800 groentebouillon
 150 ml kokosroom
 1 kikkererwten à 400 g
1

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de pompoen in stukken van 2 bij 2 cm, schillen hoeft niet.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de specerijen 2 minuten op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 minuut mee.

3

Spoel de rode linzen goed af. Voeg dan de tomatenpuree, pompoen, rode linzen en bouillon toe aan de soeppan. Breng naar het kookpunt.

4

Zet na 20 minuten het vuur laag en voeg 100 ml kokosroom toe. Blend met een staafmixer tot een egale soep.

5

Giet de kikkererwten af en voeg de kikkererwten toe aan de soep. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.

6

Serveer met een scheutje kokosroom en en snufje cayennepeper.

Nutrition Facts

Servings 4