Print Options:

Gegrilde Paprika- & Zontomaatjessoep met Fishy Croutons

Yields2 ServingsCook Time30 mins

 100 g rode linzen
 1 teentje knoflook
 3 geroosterde paprika's uit pot
 6 zongedroogde tomaten (op oliebasis)
 500 ml lauwwarme bouillon
 2 tl Italiaanse kruiden
Voor de croutons
 1 el olijf- of zonnebloemolie
 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
 2 nori vellen (sushivellen)
 3 el sojasaus
Optioneel
 1 limoen
1

Spoel de linzen af en doe ze in een soeppan. Kook de linzen met 300 ml water gedurende 20 minuten.

2

Pel de knoflook en voeg deze samen met de geroosterde paprika’s, zongedroogde tomaten, bouillon en kruiden toe aan de blender. Blend tot een gladde soep en zet apart.

3

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Snijd het brood in blokjes en scheur de nori grof in kleine stukjes. Bak het brood samen met de nori enkele minuten. Giet de sojasaus eroverheen en bak krokant. Zet daarna het vuur uit.

4

Doe als de linzen gaar zijn de soep uit de blender in de pan. Breng naar het kookpunt en roer de soep goed door. Na enkele minuten is het klaar.

5

Serveer in vier kommen, garneer met de fishy croutons en eventueel een partje limoen.

Nutrition Facts

Servings 2