Print Options:

Chocolade-Bananen Pops met Pinda en Kokos

Yields8 ServingsPrep Time40 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr

 1 stevige banaan
 8 flinke theelepels pindakaas of amandelpasta
 50 g pinda's
 30 g kokosrasp
 100 g pure chocolade
1

Snij de banaan in 16 ronde plakken van ongeveer 1/2 cm dikte.

2

Beleg acht plakjes banaan met een flinke theelepel pindakaas of amandelpasta. Doe hier een plakje banaan op en steek er een lollystokje of een stevige satéprikker in. Zet ze in de vriezer voor een halfuur.

3

Leg bakpapier op een bord klaar. Hak de pinda’s fijn en doe ze in een schaaltje. Neem de kokosrasp en doe deze in een ander schaaltje.

4

Smelt de chocolade au bain marie in een smal bakje. Neem de licht bevroren bananen pops uit de vriezer. Dip ze voorzichtig in chocolade en draai het stokje rond om het overtollige chocola er af te schudden. Bedek dan de pops met gehakte pinda’s of kokosrasp en zet de chocolade-bananen pop neer op het bakpapier. Herhaal dit tot dat alle pops bedekt zijn.

5

Zet de pops nogmaals in de vriezer voor tien minuten, daarna is het klaar om te serveren.

Nutrition Facts

Serving Size 1 pop

Servings 8