Print Options:

Chana Masala met Rode Rijst

Yields4 ServingsPrep Time5 minsCook Time20 minsTotal Time25 mins

 1 rode ui
 3 teentjes knoflook
 1 el olijf- of wokolie
 1 ½ el garam masala (bijv. van Jonnie Boer)
 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
 480 g gekookte kikkererwten (uitlekgewicht)
 200 ml kokosmelk (bijv. van FairTrade)
 200 g rode rijst
 Zout & peper naar smaak
 Koriander
1

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit de ui op laag vuur in een eetlepel olie totdat de ui goudbruin is. Voeg dan de knoflook en garam masala toe en bak één minuut.

2

Voeg dan de tomatenblokjes, kikkererwten en kokosmelk toe en laat dit 15 minuten garen. Roer regelmatig door.

3

Zet ondertussen de rijst op het vuur en kook zoals de verpakking aangeeft. Giet de rijst na het koken af.

4

Serveer de rijst met de chana masala. Garneer met fijngehakte koriander.

Nutrition Facts

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 540
% Daily Value *
Total Fat 17g27%

Saturated Fat 9g14%
Total Carbohydrate 57g19%

Dietary Fiber 16g64%
Protein 17g34%

Vitamin C 42%
Iron 35%
Thiamin 144%
Niacin 39%
Vitamin B6 46%
Folate 80%
Phosphorus 58%
Magnesium 45%
Zinc 36%
Manganese 102%

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.