Print Options:

Caribische Pompoen-Kikkererwten Curry

Yields2 ServingsCook Time45 mins

 500 g pompoen (naar keuze)
 150 g zilvervliesrijst
 ½ blik Fair Trade kokosmelk (of light kokosmelk)
 1 el olie naar keuze
 1 ui
 1 prei
 1 rode paprika
 1 blik kikkererwten à 400 g
 2 el Fair Trade rode currypasta
1

Snij de pompoen open, haal de pitten eruit met een lepel en snij in grove blokken. Kook de pompoen in 20 minuten gaar.

2

Kook de rijst in 400 ml water gedurende 8 minuten. Voeg daarna ¼ blik kokosmelk toe en roer goed. Voeg eventueel extra vocht toe en laat nog 6 minuten zachtjes koken.

3

Snipper de ui, snij de prei in ringen en de paprika in grove blokjes. Verhit kokosolie in een wokpan en bak de ui, prei en paprika 2 minuten.

4

Giet de kikkererwten en pompoen af en voeg die samen met de currypasta en 1/4e blik kokosroom toe. Roer goed en zet het vuur laag.

5

Verdeel de rijst over twee borden en schep de curry eroverheen.

Tip
6

De kipstukjes van de Vegetarische Slager smaken in deze curry ook erg lekker! Ideaal als je kookt voor vleeseters.

Nutrition Facts

Servings 2