Print Options:

Buddha Bowl met Gekruide Seizoensgroenten en Beluga Linzen

Yields2 ServingsPrep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr

 400 g bloemkool
 200 g wortelen
 1 pastinaak
 1 el olie naar keuze
 1 el kerriepoeder
 75 g sla melange
 100 g beluga linzen
 1 limoen
 2 el tahin
 2 el water
 ½ avocado
 2 el pompoenpitten
 Zout en peper naar smaak
1

Verwarm de oven op 220 graden Celsius. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.

2

Snij de bloemkool in kleine roosjes, en snij de wortelen en pastinaak in plakken van een halve cm dikte. Leg de groenten op de bakplaat en voeg de olie en kerriepoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg nu eventueel alvast wat zout en peper toe.

3

Plaats de groenten gedurende 35-40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

4

Doe de beluga linzen (zonder te weken) in een kleine pan en voeg circa een halve liter water toe. Kook de linzen vervolgens in 20 minuten gaar. Giet de linzen na het koken af en laat de pan afkoelen.

5

Maak de dressing door de limoen uit te persen met een handpers. Voeg de tahin en water toe en roer het door elkaar. Breng op smaak met zout en zet apart.

6

Neem twee borden en verdeel de sla. Snij de halve avocado in plakjes en verdeel deze over de borden. Voeg de geroosterde groenten toe en de gekookte linzen. Rooster eventueel de pompoenpitten en voeg ze toe aan de salades. Serveer met de dressing apart.

Nutrition Facts

Servings 2


Amount Per Serving
Calories 598
% Daily Value *
Total Fat 27g42%

Saturated Fat 4g7%
Total Carbohydrate 76g26%

Dietary Fiber 24g96%
Protein 25g50%

Vitamin A 2751%
Vitamin C 187%
Iron 25%
Vitamin E 65%
Vitamin K 154%
Vitamin B6 47%
Folate 78%
Pantothenic Acid 54%
Magnesium 39%
Zinc 25%
Copper 77%
Manganese 53%

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.