Print Options:

Avocado-Chocolade Mousse

Yields2 ServingsCook Time10 mins

 6 medjooldadels (meer of minder naar smaak)
 1 eetrijpe avocado
 2 el cacao
 ½ tl vanille aroma
 Snufje zout
1

Verwijder bij de medjooldadels de pit en kroontje. Check goed of er geen beestjes in zitten (ja, echt, doe het nou maar). Indien de dadels een beetje hard zijn: leg ze in een kommetje en voeg een beetje water toe zodat ze wat zachter worden.

2

Halveer de avocado en gooi de pit weg. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en in een keukenmachine (of maatbeker als je het met een staafmixer wilt maken).

3

Voeg de cacao, dadels, vanille aroma en zout bij de avocado en blend tot een gladde mousse. Voeg eventueel een beetje water, plantaardige melk of kokosmelk toe om het beter te laten mengen.

4

Verdeel de mousse over twee glaasjes en laat dit kort opstijven/koud worden in de koelkast. Serveer eventueel met verse bessen, kokosrasp of gehakte noten. Enjoy!

Nutrition Facts

Servings 2