Print Options:

Homemade Krokante Muesli Mix

Yields9 ServingsPrep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins

 50 g zonnebloempitten
 50 g pompoenpitten
 50 g walnoten
 100 g rozijnen
 20 g kokosvlokken
 1 el koekkruiden
1

Zet een koekenpan op het vuur en voeg de zonnebloem- en pompoenpitten toe. Breek de walnoten ik kleine stukken en voeg deze ook toe. Schud de zaden en noten regelmatig om totdat de pompoenpitten zijn gepopt en alles licht geroosterd is. Laat daarna afkoelen.

2

Neem een grote pot en voeg daar de zaden en walnoten aan toe. Voeg dan de rozijnen, kokosvlokken en koekkruiden toe. Doe de pot dicht en hussel goed.

3

Voeg 3 eetlepels (30 g) toe aan je sojayoghurt of -kwark. Lekker met 'droge' muesli en vers fruit!

Tip
4

Bij het maken van de mix heb ik nog geen lijnzaad bijgevoegd. Ik maal namelijk lijnzaad vlak voor gebruik. Je kunt - voor het gemak - ook gewoon gebroken lijnzaad door je muesli mix doen. Voeg dan 4 tot 9 eetlepels toe, want dit geeft 0,5 tot 1 el per portie.

Nutrition Facts

Serving Size 30 g

Servings 9


Amount Per Serving
Calories 148
% Daily Value *
Total Fat 10g16%
Total Carbohydrate 12g4%

Dietary Fiber 2g8%
Protein 4g8%

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.