Quinoa Chili Sin Carne

Komt dit recept je bekend voor? Het is één van de populaire recepten uit mijn boek ‘De vegarevolutie’. Handig om in een grote hoeveelheid te maken (door het recept te verdubbelen) zodat je lekker lang kunt genieten van dit gezonde en smaakvolle gerecht.

DifficultyBeginner

Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 15 mins
 1 grote ui
 3 teentjes knoflook
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 4 tomaten
 2 el olie naar keuze
 1 el gedroogde rode peper
 1 el komijn
 1 el kurkuma
 1 tl kaneel
 70 g geconcentreerde tomatenpuree
 1 blik kikkererwten à 400 g
 1 blik kidneybonen à 400 g
 Peper en zout naar smaak
 300 g gekookte quinoa
1

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paprika’s en tomaten in kleine blokjes.

2

Verhit de olie in een grote soep- op stoofpan. Fruit hierin de ui en knoflook en roer regelmatig. Voeg na drie minuten de paprika, tomaten en specerijen toe en bak vijf minuten. Voeg daarna de tomatenpuree en bonen toe. Giet hier ongeveer 400 ml vocht bij. Laat de chili 45 minuten zacht koken.

3

Spoel de quinoa goed af en kook zoals de verpakking aangeeft. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater. Roer af en toe door de quinoa.

4

Giet na het koken van de quinoa het vocht af en verdeel over vier borden. Schep hier de chili overeen.

Tip
5

Lekker om te serveren met guacamole, tortilla chips en een fris sojayoghurt sausje!

In plaats van quinoa kun je ook gewoon zilvervliesrijst gebruiken.

Nutrition Facts

Servings 4

Ingredients

 1 grote ui
 3 teentjes knoflook
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 4 tomaten
 2 el olie naar keuze
 1 el gedroogde rode peper
 1 el komijn
 1 el kurkuma
 1 tl kaneel
 70 g geconcentreerde tomatenpuree
 1 blik kikkererwten à 400 g
 1 blik kidneybonen à 400 g
 Peper en zout naar smaak
 300 g gekookte quinoa

Directions

1

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paprika’s en tomaten in kleine blokjes.

2

Verhit de olie in een grote soep- op stoofpan. Fruit hierin de ui en knoflook en roer regelmatig. Voeg na drie minuten de paprika, tomaten en specerijen toe en bak vijf minuten. Voeg daarna de tomatenpuree en bonen toe. Giet hier ongeveer 400 ml vocht bij. Laat de chili 45 minuten zacht koken.

3

Spoel de quinoa goed af en kook zoals de verpakking aangeeft. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater. Roer af en toe door de quinoa.

4

Giet na het koken van de quinoa het vocht af en verdeel over vier borden. Schep hier de chili overeen.

Tip
5

Lekker om te serveren met guacamole, tortilla chips en een fris sojayoghurt sausje!

In plaats van quinoa kun je ook gewoon zilvervliesrijst gebruiken.

Quinoa Chili Sin Carne


No Comments

  • Aurély

    09:01, 10 januari 2017 Beantwoorden

    Dit was de allereerste recept die ik heb uitgeprobeerd toen ik je boek had gekocht. En het was een groot succes !


    • Lisa Steltenpool

      09:46, 10 januari 2017 Beantwoorden

      Jaaaaa wat leuk om te lezen Aurély! Altijd blij als mensen de gerechten lekker vinden 🙂


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *