Pastasalade met Gegrilde Groenten & Pesto-Bonenhummus

Naar mijn mening is hummus overal lekker bij, zelfs bij pasta. Soms voeg ik limoen-koriander hummus toe aan de salade als dressing, heerlijk. Voor dit recept heb ik een pesto-hummus gemaakt. Zo krijg je eenvoudig meer bonen binnen, wat deze salade nog voedzamer maakt!

DifficultyIntermediate

Yields2 Servings
Cook Time45 mins
 1 zoete puntpaprika
 ½ courgette
 13 koolzaadolie of olijfolie
 100 g volkoren fusilli
 200 g gekookte witte bonen
 2 teentjes knoflook
 2 el citroensap
 3 kaasvrije pesto
 Zwarte peper en zout naar smaak
 1 zak sla melange à 75 g
 100 g verse olijven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (liefst op grill stand).

2

Snijd de zoete puntpaprika in dikke, korte repen en de courgette in dunne plakken. Voeg de groenten samen op een ovenschaal en voeg olie toe. Meng goed met elkaar en gril/bak daarna 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege even om.

3

Kook de fusilli in 8 minuten gaar. Giet daarna af en laat de pasta afkoelen.

4

Meng de witte bonen met de knoflook, citroensap en pesto in een keukenmachine. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

5

Verdeel de sla over twee borden. Voeg de gegrilde groenten, verse olijven en lauwwarme pasta toe en meng dit met elkaar.

6

Verdeel ten slotte de hummus over de salade en serveer direct.

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 1 zoete puntpaprika
 ½ courgette
 13 koolzaadolie of olijfolie
 100 g volkoren fusilli
 200 g gekookte witte bonen
 2 teentjes knoflook
 2 el citroensap
 3 kaasvrije pesto
 Zwarte peper en zout naar smaak
 1 zak sla melange à 75 g
 100 g verse olijven

Directions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (liefst op grill stand).

2

Snijd de zoete puntpaprika in dikke, korte repen en de courgette in dunne plakken. Voeg de groenten samen op een ovenschaal en voeg olie toe. Meng goed met elkaar en gril/bak daarna 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege even om.

3

Kook de fusilli in 8 minuten gaar. Giet daarna af en laat de pasta afkoelen.

4

Meng de witte bonen met de knoflook, citroensap en pesto in een keukenmachine. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

5

Verdeel de sla over twee borden. Voeg de gegrilde groenten, verse olijven en lauwwarme pasta toe en meng dit met elkaar.

6

Verdeel ten slotte de hummus over de salade en serveer direct.

Pastasalade met Gegrilde Groenten & Pesto-Bonenhummus


No Comments

  • Kim

    16:51, 11 juli 2016 Beantwoorden

    Heb net de bonenhummus gemaakt en vind het best veel, ik vraag me af of ik een blikje witte bonen had moeten koken, want ik heb droge witte bonen laten weken en die vervolgens gekookt?


    • Lisa Steltenpool

      23:15, 11 juli 2016 Beantwoorden

      Hoi Kim!

      Zelf heb ik zachte witte bonen gebruikt, uit pot. Als je rauwe bonen eerst weekt en dan kookt blijven ze soms wat hard. Heb je verder wel 200 gram bonen afgewogen ná het koken? 🙂


  • Kim

    10:43, 12 juli 2016 Beantwoorden

    Ha Lisa,

    Nee daarna niet meer afgewogen, dus denk dat het daar is mis gegaan 😉


  • Kim

    12:30, 12 juli 2016 Beantwoorden

    Was toch lekker en heb ik voor vanavond nog, maar volgende keer ook voor de makkelijke manier en een pot bonen 🙂


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *