Pasta Arrabiata met Walnotengehakt

Een goede pasta is altijd lekker, maar deze pittige pasta al helemaal. De klassieke combinatie van knoflook, chilipeper en tomaat om arrabiatasaus te maken is heerlijk! Ironisch genoeg betekent het Italiaanse woord ‘arrabiata’ in het Nederlands ‘boos’, verwijzend naar de pittigheid van het gerecht. Maar met de bite van het walnotengehakt en de romige textuur van de avocado word je er allesbehalve boos van!

Deze maaltijd is naar mijn mening het aller-aller-lekkerste gerecht uit Kickstart. In mijn boek staan nog 65 andere lekkere recepten + het boek staat vol met wetenschappelijk bewezen informatie over gezond eten & afvallen. Check voor meer inspiratie vooral Kickstart!

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Cook Time30 mins
 3 gegrilde paprika's
 ½ avocado
 2 el tomatenpuree
 ½ rode peper
 150 g volkoren penne
 1 ui
 4 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 4 tomaten
 40 g walnoten
 Zout en peper naar smaak
1

Neem een keukenmachine of maatbeker met staafmixer en doe hier de gegrilde paprika, avocado, tomatenpuree en rode peper in. Mix tot een gladde saus en zet apart.

2

Kook de volkorenpenne gedurende 7 minuten in kokend water met een snufje zout. Bewaar na het koken één koffiekopje aan kookvocht en giet de rest af.

3

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook.

4

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en doe deze in de pan. Hak de walnoten grof en voeg deze na 5 minuten samen met de apart gezette saus en het kookvocht toe. Meng het geheel goed.

5

Meng ten slotte de penne met de saus en serveer in diepe borden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken.

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 3 gegrilde paprika's
 ½ avocado
 2 el tomatenpuree
 ½ rode peper
 150 g volkoren penne
 1 ui
 4 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 4 tomaten
 40 g walnoten
 Zout en peper naar smaak

Directions

1

Neem een keukenmachine of maatbeker met staafmixer en doe hier de gegrilde paprika, avocado, tomatenpuree en rode peper in. Mix tot een gladde saus en zet apart.

2

Kook de volkorenpenne gedurende 7 minuten in kokend water met een snufje zout. Bewaar na het koken één koffiekopje aan kookvocht en giet de rest af.

3

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook.

4

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en doe deze in de pan. Hak de walnoten grof en voeg deze na 5 minuten samen met de apart gezette saus en het kookvocht toe. Meng het geheel goed.

5

Meng ten slotte de penne met de saus en serveer in diepe borden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken.

Pasta Arrabiata met Walnotengehakt


No Comments

  • Yvonne

    17:50, 2 juli 2017 Beantwoorden

    Zoals tot op heden ieder recept, was dit weer ontzettend lekker! Heb een klein beetje Italiaanse kruiden toegevoegd omdat hij bij ons niet zo pittig uitviel. Maar ben weer erg blij met dit recept!


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *