Over Lisa

Even voorstellen...

In 2016 heb ik mijn (online) diëtistenpraktijk opgericht om mijn enthousiasme voor gezond en lekker eten te delen. Veel mensen hebben last van vermoeidheid, welvaartsziekten, overgewicht en/of eetproblemen terwijl het ook anders kan! Iedereen kan de kwaliteit van zijn leven drastisch verbeteren door een betere voeding en leefstijl. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of saai te zijn.

Mijn verhaal

Zelf had ik in mijn jeugd ongezonde eetgewoontes en veel last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Hierdoor was ik vaak moe, had ik dagelijks veel buikpijn en ging ik de deur niet uit zonder paracetamol. Medicatie en homeopathische middelen hielpen niet en de goedbedoelde adviezen van de huisarts maakten de klachten alleen maar erger. Ook mijn keuze om vegetarisch (en later veganistisch) te eten leverden vragen op. Wat heb ik eigenlijk nodig aan voedingsstoffen? En hoe kan ik met voeding van mijn klachten afkomen?

Mijn zoektocht wakkerde een onstilbare honger naar informatie aan. Ik wilde alles over voeding weten! Daarom begon ik in de vierjarige HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek, deed ik veel aan zelfstudie en kreeg ik steeds meer interesse in het koken van gezonde, lekkere maaltijden. Inmiddels ben ik sinds 2015 afgestudeerd diëtist, en heb ik drie informatieve kookboeken op mijn naam – en mijn honger naar kennis is nog lang niet gestild. Zelf leef ik tegenwoordig ook vele malen gezonder. Zo eet ik helemaal plantaardig, beweeg ik meer en plan ik bewust ontspanning in. Daardoor ben ik nu helemaal vrij van PDS-klachten, heb ik veel meer energie en blijf ik moeiteloos slank. Bovenal: ik voel me goed. En dat is de kracht van een gezonde levensstijl.

Dat gevoel gun ik jou ook

Precies daarom ben ik in 2016 mijn eigen diëtistenpraktijk begonnen, waarin ik mijn ideeën over afvallen, gezond eten en goed leven combineer om mensen zoals jij echt verder te helpen. Zo werk ik niet met kortstondige diëten, maar met adviezen op basis van een (grotendeels) plantaardig eetpatroon, blijvende gedragsverandering en heel veel persoonlijke aandacht. Zodat jij met een YES-gevoel en vol zelfvertrouwen aan de slag gaat.

Dat ik blij ben met mijn werk is ondertussen wel duidelijk. Naast mijn werk geniet ik ook veel van reizen, koken & fotograferen. Ik woon in Hilversum, samen met mijn verloofde Joël en dochter Kyra.

Meld je aan

Opleidingen & studies

Ook mijn herregistratie voor het Kwaliteitsregister Paramedici is in juni 2020 succesvol verlengd. Ik blijf daarmee ook in de periode 2020-2025 bevoegd om te werken als diëtist.