Lancering ‘Kickstart’

Blog geschreven door Lisa Steltenpool

Leestijd: 2 minuten

Yay! Na anderhalf jaar hard werken is het nu zover: Kickstart ligt vanaf donderdag 11 februari in de boekhandel! Super spannend natuurlijk en ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vindt!

Hoe het begon

Het boek concept heb ik ontwikkeld voor mijn afstudeeropdracht van Voeding & Diëtetiek in 2014. Op dat moment was ik veel bezig met lezen over eetgedrag en gedragsverandering. Ik kwam een (voor mij) totaal nieuw onderzoeksveld tegen en zag volop mogelijkheden om deze kennis te gebruiken om mensen te helpen met afvallen en gezonder leven. Zo is met veel enthousiasme het plan voor Kickstart ontstaan.

Na het afronden van mijn afstudeeronderzoek en het inleveren van mijn scriptie was de helft van het boek af.
Vervolgens moest ik nog een afstudeerstage lopen voordat ik klaar was met mijn studie. En die stage was zo hectisch, dat ik pas in de zomer van 2015 verder kon gaan met schrijven en recepten ontwikkelen.

Nu, na weken research doen, nieuwe recepten creëren en nachtenlang teksten schrijven, is het boek af en klaar om mensen hun levensstijl een energieke kickstart te geven. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat en op iedereen die eraan heeft meegewerkt. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast, ik hoor het in ieder geval heel graag!

12628388_10153942649128281_9001667612883192150_o

Flaptekst boek

Je levensstijl veranderen valt niet mee. We willen allemaal gezonder leven, maar keer op keer falen de diëten en blijven de kilo’s en goede voornemens zich maar opstapelen. Is er dan geen enkele methode die je helpt gezonder en energieker te zijn én te blijven?
Voedingsdeskundige Lisa Steltenpool, die eerder succes boekte met het veganistische kookboek De vegarevolutie, combineerde de nieuwste inzichten over diëten, eetgedrag en gedragsverandering, met als doel het effectief verbeteren van je levensstijl. Kickstart ontrafelt hoe afvallen écht werkt, daagt je uit om uit je voedsel-comfortzone te stappen en biedt praktische oefeningen en checklists om direct gezonder te leven. Met ruim 65 heerlijke recepten is Kickstart een bron van inspiratie om je gezonde leefstijl vol te houden. Klaar om jouw leven een kickstart te geven?

Lisa Steltenpool (1992) is voedingsdeskundige en diëtiste. Ze runt haar eigen onlinediëtistenpraktijk, waarmee ze haar cliënten coacht naar een gezonde en energieke levensstijl. Ze heeft een passie voor lekker koken en gezonde voeding, die ze graag met de wereld deelt. Eerder verscheen van haar De vegarevolutie, dat werd uitgeroepen tot Beste Vegetarische Kookboek van 2014 en een Vegan Award won.

Op zoek naar meer inspiratie?

Mijn e-book Kickstart staat boordevol informatie over gezond eten, mét meer dan 65 plantaardige recepten!6 Comments

 • Sanne

  08:00, 17 maart 2016

  Wat tof dat je het tijdens je afstudeeropdracht hebt ontwikkeld!
  Ik heb natuurlijk al heel veel goeds gehoord en gelezen over je boek De Vegarevolutie 🙂 ik eet nu een tijdje veganistisch en vind het eigenlijk beschamend dat ik je boek nog niet eens een keer heb doorgebladerd, haha. Mocht ik weer in de gelegenheid komen om een vegan (kook)boek te kopen, dan weet ik zeker dat het een van jouw boeken wordt. Je blog ziet er al zo fijn uit, je hebt heel veel kennis en je schrijft heel fijn, dus dat zit in die boeken vast ook goed!
  Liefs


 • Hoogtepunten december + WINACTIE (gelosten) – Life by Iris

  18:31, 22 februari 2017

  […] aardappel samosa’s met homemade tzatziki dip uit het boek ‘Vegarevolutie’ van Lisa Steltenpool.Pompoen bladerdeeg hapjes, geïnspireerd door De Groene Meisjes, maar met een eigen […]


 • Michelle

  21:03, 2 december 2019

  Waar kan ik het kookboek “kickstart” kopen, kan het online niet vinden. Groetjes Michelle


  • Lisa Steltenpool

   10:03, 3 december 2019

   Hi Michelle,

   Klopt, het boek is online niet meer vindbaar. Het boek is volledig uitverkocht en er komt ook geen nieuwe druk. Daarom bied ik het boek als e-book versie aan op mijn website: https://www.lisasteltenpool.nl/product/ebook-kickstart/ Mogelijk kan je het boek nog wel ergens tweedehands vinden.

   Succes!

   Groetjes Lisa


Leave Comment