Pittige Sofritas met Zwarte Bonen

Pittige Sofritas met Zwarte Bonen

Ik hou van simpele gerechten die goed smaken, voedzaam zijn en ik in een handomdraai op tafel zet. Dit gerecht is zo’n gerecht en had ik speciaal gemaakt voor de herfst editie van Vegan Magazine. Door de zwarte bonen en tofu is het recept eiwitrijk, en het pepertje maakt het lekker pittig. Zelf serveer ik dit gerecht met guacamole, zodat de pittige smaak een frisse tegenhanger heeft. Enjoy!

vegan magazine

Pittige Sofritas met Zwarte Bonen
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 400 g naturel blok tofu
  2. 4 teentjes knoflook
  3. 1 rode ui
  4. 1 jalapeño peper (of 1 rode peper)
  5. 1 limoen
  6. 3 el olijfolie
  7. 1 blikje tomatenpuree à 140 g
  8. 1 blikje zwarte bonen à 400 g
  9. Zout en peper naar smaak
  10. Optioneel: verse koriander naar smaak
Instructions
  1. Pers de tofu uit door het blok in een theedoek te wikkelen en hier een zwaar voorwerp (zoals een dik boek of pan met water) op te zetten. Laat dit 5 minuten staan.
  2. Zet een keukenmachine klaar. Pel de knoflook en snij de ui en peper in grove stukken. Voeg dit toe aan de keukenmachine. Pers vervolgens de limoen uit boven de keukenmachine en voeg 2 el olijfolie toe. Mix dit tot een egale saus.
  3. Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit een eetlepel olijfolie. Brokkel de tofu boven de pan in kleine stukken en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de tomatenpuree, saus uit de keukenmachine en het uitgelekte blikje zwarte bonen toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper. Voeg ten slotte nog fijngehakte koriander naar smaak toe.
Notes
  1. Serveer met zilvervliesrijst en voeg naar keuze guacamole, partjes limoen en tortilla chips toe.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

2 Comments

  • Benella
    2 december 2017 19:53

    Deze vandaag gemaakt, was erg lekker! Maar ik twijfelde wel, moet je van die geconcentreerde tomatenpuree gebruiken of gewone passata? Ik deed het eerste en heb veel extra water toegevoegd om het een beetje minder droog te maken..

    • Lisa Steltenpool
      2 december 2017 20:00

      Hoi Benella,

      Leuk! En met tomatenpuree bedoelde ik geconcentreerde tomatenpuree. Al zou passata ook kunnen. Dan is het gerecht alleen wat meer vloeibaar. Slim om wat water toe te voegen, bij mij was dat alleen niet nodig. Wellicht was mijn tofu vochtiger.

Leave a Reply